Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Светът след смъртоносния вирус – нов сериал по Стивън Кинг през декември

Адаптацията на „Сблъсък“ с различен финал, който Краля на хоръра искал да добави от десетилетия

„Никой от екипа не можеше да си представи, че 40-годишният шедьовър „Сблъсък“ за световна пандемия ще бъде толкова актуален“, казва шоурънърът на сериала Бенджамин Кавел. - Светът след смъртоносния вирус – нов сериал по Стивън Кинг през декември

„Никой от екипа не можеше да си представи, че 40-годишният шедьовър „Сблъсък“ за световна пандемия ще бъде толкова актуален“, казва шоурънърът на сериала Бенджамин Кавел.

Близо две години, след като стана ясно, че Си Би Ес ще адаптира за малкия екран романа „Сблъсък“ на Стивън Кинг, сериалът вече е готов и тръгва през декември. Излиза тъкмо навреме, за да покаже един свят, измислен от Краля на хоръра за живота, след като смъртоносен вирус опустошава планетата, и да сравним с реалността.

„Сблъсък“ се появява на книжния пазар през 1978 г. Сюжетът проследява събитията, случили се след разпространяването на смъртоносен вирус, съхраняван в свръхсекретна лаборатория. Заразата убива за 24 часа. Група оцелели трябва да се бори за живота си сред разруха, глад и смърт. Съдбата на човечеството крепи на раменете си 108-годишната Мама Абигейл (Упи Голдбърг) – лидер на шепата оцелели. Водени от нея, хората ще трябва да се изправят срещу злото, приело образа на могъщия магьосник Рандъл Флаг (Александър Скарсгард).

По време на тези две години, които прекарахме в създаването на „Сблъсък“, всички чувствахме отговорността за адаптацията на може би най-обичаната творба на един от най-обичаните разказвачи на истории, но никой от нас не можеше да си представи, че 40-годишният шедьовър на Стивън Кинг за световна пандемия ще бъде толкова странно актуален – коментира шоурънърът Бенджамин Кавел. – За нас е чест да разкажем тази епична история, включваща нов финал, който Стивън Кинг искаше да добави от десетилетия. Много се гордеем с този сериал и неговия опит да открие надежда в най-несигурните времена. Нямаме търпение да го споделим със света.“

Деветте епизода ще тръгнат в стрийминг платформата на Си Би Ес. Освен Упи Голдбърг и Александър Скарсгард, участват още Амбър Хърд, Катрин Макнамара, Грег Киниър и др.

Това е втората адаптация на „Сблъсък“ за телевизия, след осемчасовия минисериал от 1994 г. на режисьора Мик Гарис. Има и два неуспешни опита на „Уорнър брос“ да направи филм, но и двата пъти проблемът е дължината на романа. Първия път проектът пропада още на ниво сценарий (разработван цели 10 години), тъй като студиото не иска да се захване с тричасов филм. Втория път, през 2011 г., за продукцията е ангажиран Дейвид Йейтс, но след няколко години спорове с „Уорнър брос“ режисьорът напуска, тъй като смята, че проектът ще сработи единствено като минисериал.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах