Светът след смъртоносния вирус – нов сериал по Стивън Кинг през декември

Адаптацията на „Сблъсък“ с различен финал, който Краля на хоръра искал да добави от десетилетия

„Никой от екипа не можеше да си представи, че 40-годишният шедьовър „Сблъсък“ за световна пандемия ще бъде толкова актуален“, казва шоурънърът на сериала Бенджамин Кавел. - Светът след смъртоносния вирус – нов сериал по Стивън Кинг през декември

„Никой от екипа не можеше да си представи, че 40-годишният шедьовър „Сблъсък“ за световна пандемия ще бъде толкова актуален“, казва шоурънърът на сериала Бенджамин Кавел.

Близо две години, след като стана ясно, че Си Би Ес ще адаптира за малкия екран романа „Сблъсък“ на Стивън Кинг, сериалът вече е готов и тръгва през декември. Излиза тъкмо навреме, за да покаже един свят, измислен от Краля на хоръра за живота, след като смъртоносен вирус опустошава планетата, и да сравним с реалността.

„Сблъсък“ се появява на книжния пазар през 1978 г. Сюжетът проследява събитията, случили се след разпространяването на смъртоносен вирус, съхраняван в свръхсекретна лаборатория. Заразата убива за 24 часа. Група оцелели трябва да се бори за живота си сред разруха, глад и смърт. Съдбата на човечеството крепи на раменете си 108-годишната Мама Абигейл (Упи Голдбърг) – лидер на шепата оцелели. Водени от нея, хората ще трябва да се изправят срещу злото, приело образа на могъщия магьосник Рандъл Флаг (Александър Скарсгард).

По време на тези две години, които прекарахме в създаването на „Сблъсък“, всички чувствахме отговорността за адаптацията на може би най-обичаната творба на един от най-обичаните разказвачи на истории, но никой от нас не можеше да си представи, че 40-годишният шедьовър на Стивън Кинг за световна пандемия ще бъде толкова странно актуален – коментира шоурънърът Бенджамин Кавел. – За нас е чест да разкажем тази епична история, включваща нов финал, който Стивън Кинг искаше да добави от десетилетия. Много се гордеем с този сериал и неговия опит да открие надежда в най-несигурните времена. Нямаме търпение да го споделим със света.“

Деветте епизода ще тръгнат в стрийминг платформата на Си Би Ес. Освен Упи Голдбърг и Александър Скарсгард, участват още Амбър Хърд, Катрин Макнамара, Грег Киниър и др.

Това е втората адаптация на „Сблъсък“ за телевизия, след осемчасовия минисериал от 1994 г. на режисьора Мик Гарис. Има и два неуспешни опита на „Уорнър брос“ да направи филм, но и двата пъти проблемът е дължината на романа. Първия път проектът пропада още на ниво сценарий (разработван цели 10 години), тъй като студиото не иска да се захване с тричасов филм. Втория път, през 2011 г., за продукцията е ангажиран Дейвид Йейтс, но след няколко години спорове с „Уорнър брос“ режисьорът напуска, тъй като смята, че проектът ще сработи единствено като минисериал.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах