Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Светла Василева за първи път в оперен спектакъл в България

Звездата излиза в ролята на Тоска в новия сезон на Старозагорската опера (видео)

Сопраното Светла Василева пее на едни от най-престижните оперни сцени в Европа,
Америка и Австралия. Снимка: Държавна опера-Стара Загора - Светла Василева за първи път в оперен спектакъл в България

Сопраното Светла Василева пее на едни от най-престижните оперни сцени в Европа, Америка и Австралия. Снимка: Държавна опера-Стара Загора

Звездата от световната оперна сцена Светла Василева ще има роля в първия спектакъл от новия сезон 2019/2020 на Старозагорската опера – „Тоска“ от Джакомо Пучини. Датата за представлението е избрана така, че да съвпадне със Световния ден на операта 25 октомври.

Това ще бъде първата роля в оперен спектакъл за Светла Василева в България – предишните ѝ участия бяха в концерта на цигуларя Васко Василев в НДК и в самостоятелен концерт на открито край езерото в Панчарево. Сега Василева ще излезе на старозагорската сцена в роля, донесла ѝ много успехи и която изпълнява винаги с удоволствие. През годините певицата е интерпретирала всички главни героини на Пучини: от „Манон Леско“ през „Бохеми“ до „Лястовичката“. Сопраното е на мнение, че героите трябва да приличат на онези, които ги интерпретират:

„С Тоска със сигурност имаме много общи черти: тя е страстна, романтична, поетична. Не беше толкова трудно да „вляза“ в дрехите ѝ“.

Още една знаменитост ще участва първия спектакъл за сезона на Старозагорската опера – Бойка Велкова. Актрисата ще изпълни фрагмент от своя моноспектакъл „Пътят на Афродита“ по мотиви от едноименната книга на Исабел Алиенде. От нейната героиня спектакълът ще премине към драматичната
история на певицата Флория Тоска.

В образа на Марио Каварадоси гостува румънският тенор Даниел Магдал, който живее и работи в Германия. В останалите роли публиката ще види Нико Исаков, Александър Марулев, Евгений Арабаджиев, Ивайло Йовчев, оркестър, хор, деца от вокалната студия за опера и балет „Маргаритки“, „Бага-Тур“.

Постановката е на Огнян Драганов, диригент е Ивайло Кринчев, хормайстор – Младен Станев, костюми – Денис Иванов.

Светла Василева като Тоска в Израел:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90