Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Светлинното шоу тази вечер в София (снимки, видео, карта на локациите)

Кадър от видео инсталацията върху фасадата на галерия Квадрат 500 в столицата. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков  - Светлинното шоу тази вечер в София (снимки, видео, карта на локациите)

Кадър от видео инсталацията върху фасадата на галерия Квадрат 500 в столицата. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

От 6 до 9 май след залез слънце София става арена на първото издние на Фестивала на светлините LUNAR. 3D мапинг и прожекции ще осветяват 13 фасади на столицата от 20,30 до полунощ. Светлинното шоу е безплатно.

Инсталациите са на художници от Франция, Испания, Швеция, Австралия, Индия и България. Трите визии, създадени от българи, се проектират върху фасадата на НДК.

Две са видео инсталациите – върху фасадите на Националната библиотека и Квадрат 500, статични са прожекциите върху НДК, Народния тетър, хотел „Хаят Рейджънси“, Царската градина и сградата на ДСК на ул. „Московска“, светлинни инсталации са разположени пред НДК, фонтана в Градската градина, ул. „Московска“, градината на НДК и др.

Карта на локациите

LUNAR се организира от българското студио за 3D мапинг и интерактивни визуални решения за събития MP-STUDIO с подкрепата на Столичната община, Европейския парламент и Европейската комисия.

Фасадата на Народния театър. Снимка: Площад Славейков

Светлинна инсталация във фонтана пред Народния театър. Снимка: Площад Славейков

Фасадата на Народния театър. Снимка: Площад Славейков

Светлинна инсталация пред НДК. Снимка: Площад Славейков

Фасадата на НДК. Снимка: Площад Славейков

Видео прожекцията върху фасадата на Националната библиотека:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах