VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Светлозар Желев директор на Центъра за книгата в НДК

Светлозар Желев е бил редактор в издателствата "Сиела" и "Колибри". - Светлозар Желев директор на Центъра за книгата в НДК

Светлозар Желев е бил редактор в издателствата "Сиела" и "Колибри".

Светлозар Желев е директорът на новосъздадения Национален център за книгата в НДК. Новината съобщи шефът на Двореца на културата Мирослав Боршош във фейсбук, минути преди да представи Желев пред медиите. Основаването на новата структура се случва в разгара на Международния панаир на книгата, който представя актуалната продукция на около 200 издателства, разположена на 4 етажа в НДК.

Целта на Центъра ще бъде да подпомага родните автори и техните произведения, да подкрепя представянето им извън България, да финансира превода на творбите им, както и да организира срещи между писатели у нас и в чужбина

Националният център за книгата в НДК се създава с помощта на Министерството на културата и е подкрепен от Асоциация “Българска книга”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90