VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Светослав Костов няма да подаде оставка

„Мнението“ на СЕМ не се припокрива с това на 1200 служители в Радиото, смята генералният директор на БНР

„Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред Клуб Z Светослав Костов. Снимка: БГНЕС - Светослав Костов няма да подаде оставка

„Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред Клуб Z Светослав Костов. Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНР Светослав Костов няма да подаде оставка и ще изчака второто заседанието на СЕМ, в което регулаторният орган ще гласува неговото освобождаване, заявява директорът на Радиото пред Клуб Z.

Днес СЕМ даде една седмица срок на директора на обществената медия да напусне поста си. Причината за това е 6-часовото прекъсване на програма „Хоризонт“ на 13 септември, последвалите протести в подкрепа на водещата на „Преди всички“ Силвия Великова (след като ѝ бе отнет съдебния ресор, а след това възстановен след намесата на Бойко Борисов), както и демонстрациите в подкрепа на свободата на словото.

„Не мога да коментирам решение на СЕМ, мога да го приема за сведение. Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред изданието Костов.

На извънредно заседание на СЕМ днес София Владимирова, председател на регулаторния орган, заяви, че „доверието на СЕМ в неговото ръководство (на БНР) е загубено“:

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„По-лошото обаче е, че е загубено и доверието на работещите в Радиото. Отговорност се поема само по един начин – с оставка“, каза Владимирова, цитирана от Клуб Z.

Тези думи Костов определил за „тяхно мнение“, което не съвпадало с мнението на „1200 други души, които работят в Радиото“.

Заседанието на СЕМ на 27 септември се проведе в състав: София Владимирова, Розита Еленова, Ивелина Димитрова, Галина Георгиева. Бетина Жотева отсъства, тъй като е в отпуск. Липсата на пълен състав на СЕМ бе единствената причина, поради която регулаторният орган не гласува оставката на Костов веднага.

Вижте още: СЕМ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА СВЕТОСЛАВ КОСТОВ

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg