Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Светослав Костов няма да подаде оставка

„Мнението“ на СЕМ не се припокрива с това на 1200 служители в Радиото, смята генералният директор на БНР

„Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред Клуб Z Светослав Костов. Снимка: БГНЕС - Светослав Костов няма да подаде оставка

„Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред Клуб Z Светослав Костов. Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНР Светослав Костов няма да подаде оставка и ще изчака второто заседанието на СЕМ, в което регулаторният орган ще гласува неговото освобождаване, заявява директорът на Радиото пред Клуб Z.

Днес СЕМ даде една седмица срок на директора на обществената медия да напусне поста си. Причината за това е 6-часовото прекъсване на програма „Хоризонт“ на 13 септември, последвалите протести в подкрепа на водещата на „Преди всички“ Силвия Великова (след като ѝ бе отнет съдебния ресор, а след това възстановен след намесата на Бойко Борисов), както и демонстрациите в подкрепа на свободата на словото.

„Не мога да коментирам решение на СЕМ, мога да го приема за сведение. Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред изданието Костов.

На извънредно заседание на СЕМ днес София Владимирова, председател на регулаторния орган, заяви, че „доверието на СЕМ в неговото ръководство (на БНР) е загубено“:

Америка за България

„По-лошото обаче е, че е загубено и доверието на работещите в Радиото. Отговорност се поема само по един начин – с оставка“, каза Владимирова, цитирана от Клуб Z.

Тези думи Костов определил за „тяхно мнение“, което не съвпадало с мнението на „1200 други души, които работят в Радиото“.

Заседанието на СЕМ на 27 септември се проведе в състав: София Владимирова, Розита Еленова, Ивелина Димитрова, Галина Георгиева. Бетина Жотева отсъства, тъй като е в отпуск. Липсата на пълен състав на СЕМ бе единствената причина, поради която регулаторният орган не гласува оставката на Костов веднага.

Вижте още: СЕМ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА СВЕТОСЛАВ КОСТОВ

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах