Светослав Костов няма да подаде оставка

„Мнението“ на СЕМ не се припокрива с това на 1200 служители в Радиото, смята генералният директор на БНР

„Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред Клуб Z Светослав Костов. Снимка: БГНЕС - Светослав Костов няма да подаде оставка

„Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред Клуб Z Светослав Костов. Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНР Светослав Костов няма да подаде оставка и ще изчака второто заседанието на СЕМ, в което регулаторният орган ще гласува неговото освобождаване, заявява директорът на Радиото пред Клуб Z.

Днес СЕМ даде една седмица срок на директора на обществената медия да напусне поста си. Причината за това е 6-часовото прекъсване на програма „Хоризонт“ на 13 септември, последвалите протести в подкрепа на водещата на „Преди всички“ Силвия Великова (след като ѝ бе отнет съдебния ресор, а след това възстановен след намесата на Бойко Борисов), както и демонстрациите в подкрепа на свободата на словото.

„Не мога да коментирам решение на СЕМ, мога да го приема за сведение. Да изчакаме да видим какво ще стане следващата седмица. Ако от Съвета за електронни медии имат основание, нека да минат към процедура“, коментира пред изданието Костов.

На извънредно заседание на СЕМ днес София Владимирова, председател на регулаторния орган, заяви, че „доверието на СЕМ в неговото ръководство (на БНР) е загубено“:

„По-лошото обаче е, че е загубено и доверието на работещите в Радиото. Отговорност се поема само по един начин – с оставка“, каза Владимирова, цитирана от Клуб Z.

Тези думи Костов определил за „тяхно мнение“, което не съвпадало с мнението на „1200 други души, които работят в Радиото“.

Заседанието на СЕМ на 27 септември се проведе в състав: София Владимирова, Розита Еленова, Ивелина Димитрова, Галина Георгиева. Бетина Жотева отсъства, тъй като е в отпуск. Липсата на пълен състав на СЕМ бе единствената причина, поради която регулаторният орган не гласува оставката на Костов веднага.

Вижте още: СЕМ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА СВЕТОСЛАВ КОСТОВ

Пловдив Джаз Фест