Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Световно отличие за фотографа от „Иван Вазов Оупън“

Снимка на Димитър Караниколов с награда от престижния международен конкурс „International Photography Awards“

Димитър Караниколов, „Магическото кралство Мианмар“ - Световно отличие за фотографа от „Иван Вазов Оупън“

Димитър Караниколов, „Магическото кралство Мианмар“

Българският фотограф Димитър Караниколов спечели първа награда в международния конкурс „International Photography Awards“ – един от най-престижните в света. Това лято името на Караниколов влезе във всички медии с проекта „Иван Вазов Оупън“, в съавторство с Момчил Захариев. Двамата проведоха тенис мач на разкопаната за ремонт повече от година централна столична улица „Иван Вазов”.

Снимката, спечелила IPA, е правена през 2016 г. в Мианмар, където той е бил на фотографски уъркшоп. Нарекъл е кадъра „Магическото кралство Мианмар“.

Отличието е в категорията „Travel/Wanderlust“.

„Това е само една от десетките категории в конкурса „International Photography Awards“– така че не е кой знае какво, въпреки това IPA е един от най-престижните фото конкурси в света”, скромно отбелязва фотографът.

Караниколов разказва за снимката, че е от долината Баган, известна още като долината на хилядата храма – „едно от най-живописните места, на които съм бил”. В Баган има над 2 хиляди храма и по залез се образуват нереални мъгли, а красивите силуети на храмовете са като върхове сред облаците.

Още кадри на Караниколов от долината Баган.

Повече снимки на фотографа могат да се видят в профила му в Инстаграм и в неговата фотографска страница във Фейсбук.

Вижте още: ИВАН ВАЗОВ ОУПЪН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах