Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Свидетелствата на полицайката, повикана от Амбър Хърд за тормоз от Джони Деп

Актрисата с диагноза от специалист „хистерично личностно разстройство“, също дал показания по делото между бившите съпрузи

Предстоят показанията на Амбър Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Свидетелствата на полицайката, повикана от Амбър Хърд за тормоз от Джони Деп

Предстоят показанията на Амбър Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не са били установени доказателства за домашно насилие, когато полицай от лосанджелиската полиция се е отзовал на сигнал на Амбърд Хърд през 2016 г., заяви полицаят пред магистратите. Той бе поканен като свидетел по делото, заведено от Джони Деп срещу бившата му съпруга за клевета за обезщетение от 50 млн. долара.

„Не установих да е била жертва на домашно насилие“, казва Мелиса Саенз пред съдебните заседатели.

Саенз се отзовава на сигнал за домашно насилие и пристига в дома на двойката в Лос Анджелис на 21 май около 21 ч. След краткото си посещение тя решава да не документира случая в управлението, тъй като смята, че няма данни за престъпление. Нито тя, нито партньорът ѝ са направили снимки на предполагаемото местопрестъпление, признава тя, но Хърд била със зачервени очи и плачела. Полицайката казва, че не познала веднага актрисата, но останала впечатлена от размерите на пентхаус апартамента на двойката.

Същата полицейска служителка бе привикана като свидетел по делото за клевета, заведено от Джони Деп срещу издателската група на „Сън“, но тогава британските магистрати не взеха под внимание нейните показания заради липсата на съществени доказателства, отбелязва „Дедлайн“. Саенз е имала роля и в процеса по развод на двойката през 2016 г., като тогава отново е свидетелствала, че внимателно огледала лицето на Амбър Хърд, но не открила белези от домашно насилие. Тогава тя казала пред съда, че Хърд ѝ споделила, че не е ранена, „нито отправи обвинения срещу господин Деп“.

В списъка със свидетели е и доктор Шанън Къри, наета от адвокатския екип на Деп. През втората половина на 2021 г. тя провела 12-часова сесия с актрисата и споделя, че Хърд страда от изкривена самооценка, силни емоционални реакции, страх от изоставяне и хистерично личностно разстройство, изразяващо се в прекомерна нужда от одобрение и търсене на внимание.

Диагнозата е поставена на базата на личностен тест, в който Хърд е трябвало да отговаря с „вярно“ и „невярно“ на 567 твърдения. Страдащите от хистерично личностно разстройство понякога прибягват до насилие към партньорите си, обобщава Къри и изтъква, че в някои случаи заплашват със съдебната система. Къри завършва показанията си с уточнението, че не твърди, че „госпожица Хърд проявява модели на поведение, които да намекнат, че нейните обвинения срещу господин Деп са изфабрикувани“.

В началото на седмицата приключиха показанията от първо лице на Джони Деп. Все още няма насрочена дата за изслушването на Хърд, но очакванията са, че тя ще свидетелства пред магистратите идната седмица. Сред нейните свидетели са посочени Джеймс Франко, пред когото Хърд споделила за случаи, в които е била жертва на домашен тормоз, и Илон Мъск, с когото актрисата е имала романтична връзка.

ДЖОНИ ДЕП: АЗ СЪМ ЖЕРТВАТА НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах