Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Свирят музиката от „Хлапето“ на Чаплин за 1 юни

Чарли Чаплин и Джеки Куган в сцена от филма "Хлапето" (1921). - Свирят музиката от „Хлапето“ на Чаплин за 1 юни

Чарли Чаплин и Джеки Куган в сцена от филма "Хлапето" (1921).

Музиката от великата кинотворба на Чарли Чаплин „Хлапето“ ще прозвучи за Деня на детето 1 юни в столичната зала „България“. Спектакълът е дело на Квартет „Кварто“ и балет „Вая денс студио“.

В концерта ще прозвучат пиеси от Дмитрий Шостакович – прочутите „Валс номер 2“, „Валс на куклите“, „Контраданс“, две пиеси за струнен квартет -„Елегия“ и „Полка“, „Чай за двама“, както и творби, композирани от Чаплин за филмите му „Светлините на рампата“, „Хлапето“ и „Треска за злато“.

Концертът ще протече във вид на репетиция за спектакъл. Малко момиче плаче, защото палците за балет й убиват, но на сцената се появава Чарли и успокоява детето, докато музикантите изпълняват Танца на хлебчетата от филма „Треска за злато“… В ролята на Чарли ще влезе младата актриса Десислава Касабова, позната от сериала „Недадените“. 150 балерини от „Вая денс“, на възраст от 5 до 15 години, ще пресъздадат музиката в танц.

https://www.youtube.com/watch?v=HoI_d_gQ62g

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg