СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Свят, в който никой не е щастлив (видео)

Нов трейлър на „Блейд Рънър 2049“ на Денис Вилньов

Харисън Форд се завръща в „Блейд Рънър 2049“. - Свят, в който никой не е щастлив (видео)

Харисън Форд се завръща в „Блейд Рънър 2049“.

Никой не изглежда щастлив във втория трейлър на „Блейд Рънър 2049“. Клипът към продължението на култовия „Блейд Рънър“ на режисьора Ридли Скот от 1982 г. предлага няколко намека за сюжета на предстоящия филм – и ги добавя към наученото от забележителния първи трейлър, пуснат през май.

В оригиналния „Блейд Рънър“ действието се развива през 2019 г., а сюжетът разказва за елитен отряд ловци на андроиди. Сега историята се прехвърля трийсет години по-късно и срещаме нов герой от блейд рънърите, Райън Гослинг, който след обезпокоително откритие се натъква на Рик Декард, ловеца от първия филм, изигран отново от Харисън Форд.

Освен Форд и Гослинг, в „Блейд Рънър 2049“ ключова роля има и Джаред Лето. В историята ще са вплетени и три женски образа, които в трейлъра сега са само загатнати.

Режисьор на филма е Денис Вилньов („Затворници“, „Сикарио“, „Първи контакт“), който работи с композитора Йохан Йохансон (автор на музиката и на трите изброени по-горе филма), знаменития оператор Роджър Дийкинс и монтажиста Джо Уокър. Ридли Скот е копродуцент, а сценарият е дело на Хемптън Фенчър, който стои и зад оригиналния „Блейд Рънър“.

Световната премиера е на 6 октомври.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС