Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Тайка Уайтити отказа да режисира „Пазителите на галактиката“

„Това са филмите на Джеймс Гън, чувството ще бъде странно“, обяснява той

Грут - най-обичаният от зрителите герой от „Пазителите на галактиката“ - Тайка Уайтити отказа да режисира „Пазителите на галактиката“

Грут - най-обичаният от зрителите герой от „Пазителите на галактиката“

„Марвел“ не са изоставили плановете си за трета част на „Пазителите на галактиката“, но все още ги спъва намирането на нов режисьор, след като Джеймс Гън бе уволнен за публикации в Туитър с шеги за педофилията и сексуалния тормоз. Знае се обаче кой със сигурност няма да режисира продължението на екшън сагата и това е Тайка Уайтити – ветеран във вселената на „Марвел“, режисьор на „Тор: Рагнарок“ и първият избор на феновете да заеме мястото на Гън.

По време на турне, промотиращо новия му сериал „Какво правим в сенките“ (What We Do in the Shadows), Уайтити коментира възможността да се присъедини към франчайза на „Пазителите“.

„Честно казано, не – отговаря Гън на въпрос дали си представя да застане начело на касовата поредица. – За мен това са филмите на Джеймс Гън. Да стана част от нещо такова, което има неговите отпечатъци навсякъде, ще бъде като да вляза в нечия къща и да кажа: „Хей, аз съм новият ти баща и отсега нататък ще правим сандвичите по моя начин“. Ще се чувствам неловко.“

Режисьорът не изключва варианта отново да работи с „Марвел“ занапред, но следващият им съвместен проект явно няма да е „Пазителите“.

„Все още се срещам с хората от „Марвел“ и говорим за нови неща“, казва Уайтити, цитиран от „Гардиън“.

След категоричния отказ на режисьора да седне на стола на Гън, търсенето на режисьор продължава. В момента проектът е замразен, а по план трябваше да бъде заснет през 2019 г. и завършен и пуснат по екраните през 2020-а.

Вижте още: ПАЗИТЕЛИТЕ НА ГАЛАКТИКАТА ЗАЩИТАВАТ УВОЛНЕНИЯ СИ РЕЖИСЬОР

Крис Прат, един от главните герои в поредицата, увери феновете, че въпреки забавянето, трети филм все пак ще има.

„Обещавам, че ще има трети филм, не знам как точно ще изглежда, но знам, че всички са на борда, нямат търпение да дадат на феновете това, което искат, и ще завършат трилогията по смислен начин“, каза Прат пред „Варайъти“ преди дни, по време на премиерата на „Лего филмът 2: Второто пришествие“.

Към момента „Уорнър брос“ са ангажирали Гън за сценарист и режисьор на втората част на „Отряд самоубийци“. Филмът ще бъде от разширената вселена на Ди Си и е с насрочена премиера за 6 август 2021 г.

Bookshop 728×90