Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тайна стая за четене (снимки)

Мечтата на всеки читател – уединена дървена хижа, пълна с книги

Едностайната черна хижа с площ 200 кв. метра е построена точно с тези дъбови дървета, отсечени от мястото, където днес се издига. Снимки: Студио „Падрон“ - Тайна стая за четене (снимки)

Едностайната черна хижа с площ 200 кв. метра е построена точно с тези дъбови дървета, отсечени от мястото, където днес се издига. Снимки: Студио „Падрон“

Някои обичат да четат в кафенетата или в метрото напът за работата. Други предпочитат да се спотаят на най-тихото място, което могат да намерят – такова, което да им позволи напълно да се потопят в книгата си, без разни шумове да разреждат магията на литературата.

Ако сте един от тези хора и по някаква причина сте в щата Ню Йорк, то можете спокойно да посетите точно такова приказно място. По дизайн на американското студио „Падрон“, то се нарича „Хемелиг Ром“, разказва „Борд Панда“. Названието идва от норвежки език и означава „тайна стая“.

Едностайната черна хижа с площ 200 кв. метра е построена точно с тези дъбови дървета, отсечени от мястото, където днес се издига. Вътре има легло, кресло, бюро и дори печка за дърва за още повече уют, докато сте се свили с някой от романите от лавиците наоколо.

secret-library-2

secret-library-3

secret-library-4

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах