„Тъмните му материи“ се завръща за втори сезон (видео)

Адаптацията на втората книга от поредицата на Филип Пулман ще гледаме през ноември

Лайра и нейният ценен Златен компас.  - „Тъмните му материи“ се завръща за втори сезон (видео)

Лайра и нейният ценен Златен компас.

„Тъмните му материи“, адаптация на романите на Филип Пулман, ще се завърне с нови епизоди в каталога на НВО през ноември. Вторият сезон е със световна премиера 16 ноември, но заради часовата разлика у нас ще го гледаме на 17 ноември.

Разказът във втория сезон продължава историята от първия. Лорд Азриел отвори мост към нов свят, а Лайра, все още разтресена от смъртта на най-добрия си приятел, го последва в неизвестното. В странен и изоставен град, тя среща Уил, момче от нейния роден свят, който също се опитва да избяга от проблемното си минало. Лайра и Уил ще разберат, че съдбите им са свързани, но докато двете деца се опитват да намерят бащата на Уил, около тях се усещат първите знаци на война. Междувременно, мисис Колтър е решена да намери Лайра и да я върне у дома.

В актьорския състав се завръщат Дафни Кийн (Лайра) и Рут Уилсън (мисис Колтър). Партнират им Амир Уилсън, Андрю Скот, Уил Кийн, Лин-Мануел Миранда, Теранс Стамп и други.

Дори преди премиерата на новия материал вече се говори за евентуален трети сезон. Първите два стъпват на основата на първите две книги от поредицата на Пулман, „Северно сияние“ и „Острият кинжал“. Продуцентите от студиото „Bad Wolf“ споделят пред „Дедлайн“, че се обмисля „огромната“ трета книга, „Кехлибареният далекоглед“, да се раздели на два сезона.

joystation.bg

Подобни са намеренията и на НВО. Каси Блойс, директор програмиране на НВО казва пред изданието, че резултатите на първия сезон са много добри и телевизията би искала да продължи с продукцията.

„Едно от нещата, на които се надявах и което се потвърждава и от данните, е че това е сериал, който зрителите гледат заедно. Нямаме много продукции, които и деца, и родители да може да гледат. Това бе идеята на сериала и тя бе много добре изпълнена“, отбелязва той.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах