Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Тъмните му материи“ се завръща за втори сезон (видео)

Адаптацията на втората книга от поредицата на Филип Пулман ще гледаме през ноември

Лайра и нейният ценен Златен компас.  - „Тъмните му материи“ се завръща за втори сезон (видео)

Лайра и нейният ценен Златен компас.

„Тъмните му материи“, адаптация на романите на Филип Пулман, ще се завърне с нови епизоди в каталога на НВО през ноември. Вторият сезон е със световна премиера 16 ноември, но заради часовата разлика у нас ще го гледаме на 17 ноември.

Разказът във втория сезон продължава историята от първия. Лорд Азриел отвори мост към нов свят, а Лайра, все още разтресена от смъртта на най-добрия си приятел, го последва в неизвестното. В странен и изоставен град, тя среща Уил, момче от нейния роден свят, който също се опитва да избяга от проблемното си минало. Лайра и Уил ще разберат, че съдбите им са свързани, но докато двете деца се опитват да намерят бащата на Уил, около тях се усещат първите знаци на война. Междувременно, мисис Колтър е решена да намери Лайра и да я върне у дома.

В актьорския състав се завръщат Дафни Кийн (Лайра) и Рут Уилсън (мисис Колтър). Партнират им Амир Уилсън, Андрю Скот, Уил Кийн, Лин-Мануел Миранда, Теранс Стамп и други.

Дори преди премиерата на новия материал вече се говори за евентуален трети сезон. Първите два стъпват на основата на първите две книги от поредицата на Пулман, „Северно сияние“ и „Острият кинжал“. Продуцентите от студиото „Bad Wolf“ споделят пред „Дедлайн“, че се обмисля „огромната“ трета книга, „Кехлибареният далекоглед“, да се раздели на два сезона.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Подобни са намеренията и на НВО. Каси Блойс, директор програмиране на НВО казва пред изданието, че резултатите на първия сезон са много добри и телевизията би искала да продължи с продукцията.

„Едно от нещата, на които се надявах и което се потвърждава и от данните, е че това е сериал, който зрителите гледат заедно. Нямаме много продукции, които и деца, и родители да може да гледат. Това бе идеята на сериала и тя бе много добре изпълнена“, отбелязва той.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах