Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Тарантино пише критика по време на карантина

Дава отзиви за класики на Питър Богданович и на други приключенски ленти

По време на карантината Куентин Тарантино се е отдал на гледане на стари филми и писане на отзиви за тях. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Тарантино пише критика по време на карантина

По време на карантината Куентин Тарантино се е отдал на гледане на стари филми и писане на отзиви за тях. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Куентин Тарантино е посветил месец март на критика за филми онлайн. Създателят на „Джанго без окови“ и „Имало едно време… в Холивуд“ е режил да изложи мнението си за някои позабравени творби.

Текстовете му излизат в официалния сайт на „Кино Ню Бевърли“ в Лос Анджелис, стопанисвано от самия Тарантино. Режисьорът споделя впечатленията си за тайванския кунг-фу филм „Fatal Needles vs. Fatal Fists“ (1978); „Дейзи Милър“ (1974) и „Мишени“ (1968) на Питър Богданович и други приключенски филми. Всички критически отзиви са качени през март, някои са отпреди началото на карантината в САЩ.

Както и всички кинаджии, и Тарантино в момента разполага с много свободно време – не само заради коронавируса, режисьорът съобщи наскоро, че се оттегля от филмопроизводството.

Предполагам, че режисирането е работа за млади хора. Чувствам, че киното се променя, а аз съм по-скоро част от едно старо поколение“, заяви той пред сайта „Попкорн“.

Не става ясно дали почивката е за постоянно – най-новият филм на Тарантино „Имало едно време… в Холивуд“ бе деветото му произведение, а той неведнъж е заявявал, че планира в цялата си кариера да създаде десет филма.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах