VivaPay

Тарантино пише критика по време на карантина

Дава отзиви за класики на Питър Богданович и на други приключенски ленти

По време на карантината Куентин Тарантино се е отдал на гледане на стари филми и писане на отзиви за тях. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Тарантино пише критика по време на карантина

По време на карантината Куентин Тарантино се е отдал на гледане на стари филми и писане на отзиви за тях. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Куентин Тарантино е посветил месец март на критика за филми онлайн. Създателят на „Джанго без окови“ и „Имало едно време… в Холивуд“ е режил да изложи мнението си за някои позабравени творби.

Текстовете му излизат в официалния сайт на „Кино Ню Бевърли“ в Лос Анджелис, стопанисвано от самия Тарантино. Режисьорът споделя впечатленията си за тайванския кунг-фу филм „Fatal Needles vs. Fatal Fists“ (1978); „Дейзи Милър“ (1974) и „Мишени“ (1968) на Питър Богданович и други приключенски филми. Всички критически отзиви са качени през март, някои са отпреди началото на карантината в САЩ.

Както и всички кинаджии, и Тарантино в момента разполага с много свободно време – не само заради коронавируса, режисьорът съобщи наскоро, че се оттегля от филмопроизводството.

Предполагам, че режисирането е работа за млади хора. Чувствам, че киното се променя, а аз съм по-скоро част от едно старо поколение“, заяви той пред сайта „Попкорн“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Не става ясно дали почивката е за постоянно – най-новият филм на Тарантино „Имало едно време… в Холивуд“ бе деветото му произведение, а той неведнъж е заявявал, че планира в цялата си кариера да създаде десет филма.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg