POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Той се кани да излиза в пенсия

Тарантино иска да се махне, докато е още корав

Тарантино има намерение да заснеме десет филма, след което да се оттегли. Остават му още два. - Той се кани да излиза в пенсия

Тарантино има намерение да заснеме десет филма, след което да се оттегли. Остават му още два.

Куентин Тарантино има намерение да се пенсионира скоро след „Омразната осморка“ (The Hateful Eight), който ще се завърти по екраните догодина. Режисьорът заяви, че според него е „напълно в реда на нещата“ да направи десет филма, след което да остави хората да искат още. „Омразната осморка“ ще бъде осмият.

В интервю по повод новия си уестърн 51-годишният Тарантино намекна, че не е далеч от пенсиониране. Тогава актьорът Самюел Ел. Джексън, който изпълнява главната роля в „Омразната осморка“, го попита с какво би се занимавал, ако не прави кино.

„Ще пиша пиеси и книги. Ще навляза елегантно в крехката възраст“, отговори култовият режисьор, който е и сценарист на всичките си филми.

„Не смятам, че трябва да оставаш на сцената, докато хората почнат да те умоляват да се махнеш – добави Тарантино. – Предпочитам да ги оставя да искат още мъничко. Определено мисля, че режисирането е игра за млади хора и ми харесва идеята да имам пъпна връзка с всеки един от филмите си – от първия до последния. Няма да се подигравам на хората, които мислят различно, но искам да се махна, докато съм все още корав“.

„Харесва ми да оставя 10 филма, така че имам да направя още два след този. Нищо не е сигурно, но поне такъв е планът. Ако стигна до десетия филм, свърша добра работа и не прецакам нещата, мисля, че това ще е добър начин да прекратя старата си кариера. Но ако по-късно попадна на добър филм, няма да откажа да го снимам само защото вече съм се пенсионирал. Но да направя 10 и да оставя хората да искат още, това е напълно в реда на нещата“, завърши Тарантино.

Първият от „десетте“ филма изцяло режисирани от него, е „Глутница кучета“ (1992). Следват 2. „Криминале“ (1994), 3. „Джаки Браун“ (1997), 4. Двете части на „Убий Бил“ (2003 и 2004), 5. Двете части на „Бибрутално“ – „Разходка смърт“ и „Планета страх“ (2007), 6. „Гадни копилета“ (2009) и 7. „Джанго без окови“ (2012). Сега предстоят снимките на осмия в списъка – „Омразната осморка“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

 

ДС