Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тарантино ще снима „Убий Бил 3”

Остава да се измисли добрата история. Може би наследниците на жертвите ще тръгнат по петите на булката?

В началото на юли Куентин Тарантино сподели пред американски журналист, че актрисата Ума Търман е готова да поеме ролята. - Тарантино ще снима „Убий Бил 3”

В началото на юли Куентин Тарантино сподели пред американски журналист, че актрисата Ума Търман е готова да поеме ролята.

Добра вест за киноманите – 15 години по-късно „Убий Бил” може би ще има продължение. Все още не е сигурно, но е много вероятно – Куентин Тарантино възнамерява да направи нов филм за побеснялата булка. Най-малкото съществуват причини от материално естество – „Убий Бил” 1 и 2, заснети в началото на 2000 г., донесоха 330 милиона долара в световния боксофис.

В интервю пред „Ню Йорк Магазин” режисьорът направи преглед на кинематографичните си проекти и уточни, че третата серия на „Убий Бил” е все още актуална:

„Не съм се отказал от намерението си – каза той, – но ще видим…”

Преди три години Тарантино като че ли бе по-сигурен – тогава той обяви категорично, че възнамерява да заснеме трета серия, въпреки първоначалния си отказ след заснемането на втората част през 2003 г.

„Няма да стане“, твърдеше режисьорът навремето, посред шума около промоцията на „Джанго без окови”.

През последните месеци от откровенията му пред медиите обаче става ясно, че вече обмисля сериозно тази възможност. В началото на юли режисьорът сподели пред американски журналист, че актрисата Ума Търман е готова да поеме ролята.

„Не бива да се казва „никога”, когато става въпрос за „Убий Бил 3”, заяви той по време на фестивала „Комик-Кон в Калифорния“.

Обръщане на ролите

Остава да се измисли добрата история. „Убий Бил” разказва за дългата вендета на булка (Ума Търман) в деня на сватбата й – смятана за мъртва, тя влага цялата си енергия, за да намери виновниците за престрелката, която я е изпратила в кома. Втората серия завършва с удовлетворена мъст сред купчина мъртъвци и би могло да се приеме, че историята е приключила. Според слуховете обаче, Тарантино би могъл сега да обърне ролите и да постави Ума Търман, вече на 45 години, в ролята на лошата, преследвана от потомците на нейните жертви – и по-точно на дъщерята на Вернита Грийн.

Още при появата на „Убий Бил“ Куентин Тарантино заяви, че иска да изчака 10 години, преди да заснеме нови епизоди, за да бъде сценарият изненадващ, а историята по-достоверна. Сега времето изглежда подходящо за продължението, дори ако режисьорът не обича твърде много този жанр и предпочита да се впуска в нови проекти. Но ако Ума Търман настоява…?

Това би могло да е последният филм на режисьора, който винаги е твърдял, че иска да ограничи игралните си филмите си до около дузина. Но нали самият Тарантино предупреждава, че никога не трябва да се казва „никога“…

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg