Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Търси се български роман за издаване на английски в САЩ

Конкурсът за избор на творба се провежда за седми път от 2010 г. насам

Писателят Захари Карабашлиев е един от печелилите конкурса на фондация „Елизабет Костова“. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Търси се български роман за издаване на английски в САЩ

Писателят Захари Карабашлиев е един от печелилите конкурса на фондация „Елизабет Костова“. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Конкурс за издаване на съвременен български роман на английски език в САЩ обяви фондация „Елизабет Костова“. В него могат да участват автори на съвременна българска литература, които имат поне един роман, публикуван в България от официално регистрирано българско издателство.

Всеки автор може да кандидатства само с една творба, като тя трябва преди това да е издадена на български език. Преводът на спечелилия роман ще бъде осигурен от фондацията.

Този проект се реализира за седми път от 2010 г. насам в партньорство с издателство „Open Letter Books“, базирано в университета в Рочестър, САЩ. До момента в рамките на проекта са издадени няколко български романа: „Захвърлен в природата“ на Милен Русков през 2011-а, „18% сиво“ от Захари Карабашлиев, „Кратка повест за срама“ от Ангел Игов и „Това е както става“ от Албена Стамболова – всичките през 2013-а, „Партиен дом“ от Георги Тенев през 2016-а, „Една и съща нощ“ от Христо Карастоянов през 2018-а и „Невидими“ от Наталия Делева през 2020 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах