Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Търси се нов директор на Музикалния театър

Министерството на културата обяви конкурс за мястото на уволнения миналата година Марио Николов

Около година начело на Музикалния театър бе Марияна Арсенова, дългогодишна солистка там. - Търси се нов директор на Музикалния театър

Около година начело на Музикалния театър бе Марияна Арсенова, дългогодишна солистка там.

Търси се нов директор на Музикалния театър, разбираме от съобщение в сайта на Министерството на културата. От поста преди година бе уволнен Марио Николов – заради извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина. Временен ръководител на Центъра бе Марияна Арсенова, дългогодишна солистка там.

В два доклада от миналата година, на Инспектората на МК и на Звеното за вътрешен одит, се посочваше, че докато е бил в болнични за 20 дни през юни 2015-а, Николов всъщност е подготвял и представял спектакли в Констанца, Румъния.

Били са открити и други нарушения – неизпълнение на правилата за прилагане на делегирани бюджети, неспазване на бюджетната дисциплина, преразход на утвърдения бюджет на Музикалния театър за 2014 г. и през 2015 г. и т.н.

Вижте още: ИГРА НА ОПРОВЕРЖЕНИЯ ПОКРАЙ МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

Сега кандидатите за нов директор на театъра имат един месец да представят документите си в Министерството. Сред изискванията пред тях са висше образование (магистър, в областта на изкуствата), минимум пет години професионален опит в културата, управленска компетентност, познания в законодателството. Като предимство се посочват владеенето на западен език и компютърна грамотност.

Кандидатите трябва да представят и концепция за развитието на Държавния музикален и балетен център – София за срок от пет години – със стратегия за творческото му развитие, политика на оптимална заетост на творческите кадри и наличен потенциал, възможности за увеличаване аудиторията на института, поддържане и подобряване на материалната база и др.

Срокът за заемане на длъжността е пет години.

Всички изисквания за участие в конкурса може да се прочетат тук.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах