Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Търси се име на БГ Лувъра

БГ Лувърът ще бъде открит официално на 24 май 2015-а. Снимка: Асен Емилов - Търси се име на БГ Лувъра

БГ Лувърът ще бъде открит официално на 24 май 2015-а. Снимка: Асен Емилов

Търси се име на новия мегамузей, наричан неофициално БГ Лувър. Министерството на културата продължава да събира предложения как да кръсти арт комплекса в центъра на София. Идеите се приемат на имейл адрес art@mc.government.bg.

Изграждането на БГ Лувъра е финансирано в основната си част от Европейския фонд за регионално развитие. До момента в него са инвестирани близо 30 млн. лв. Експозиционната му площ е 20 000 кв. м, на които ще бъдат изложени колекциите на Националната художествена галерия и на Галерията за чуждестранно изкуство.

Музейният комплекс е реализиран по проект на „Янко Апостолов Архитекти” в сътрудничество с „Музеоплан” и включва зали за постоянни и гостуващи експозиции, реставрационни ателиета, административни офиси, модерни хранилища за съхранение на художествени произведения, както и разнообразие от обществени пространства.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg