VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Търси се ново студио за спиноф сериал по „Сиянието“ на Кубрик

От НВО вече не искат продукцията на Джей Джей Ейбрамс, но „Нетфликс“ питат за нея

Хотел „Овърлук“ е главно действащо лице в „Сиянието“ на Кубрик. - Търси се ново студио за спиноф сериал по „Сиянието“ на Кубрик

Хотел „Овърлук“ е главно действащо лице в „Сиянието“ на Кубрик.

Джей Джей Еймбрамс, режисьор на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, работи по спиноф сериал на „Сиянието“. „Овърлук“ е хорър трилър, вдъхновен от иконични персонажи от романа на Стивън Кинг.

Историята на най-известния обладан от духове хотел в американската литература първоначално се разработваше от „Уорнър брос телевижън“. Изборът на студио е символен, тъй като тъкмо сестринската компания „Уорнър брос“ е продуцент на „Сиянието“ на Стенли Кубрик. Студиото е отказало проекта, но това не означава, че той няма да види бял свят – заглавието в момента е на пазара, където, според източници, предизвиква голям интерес. Сред претендентите да откупят сериала е и „Нетфликс“.

Ейбрамс е продуцент на сериала, обявен през април 2020 г., заедно с компанията си „Bad Robot“. Това е едно от общо три заглавия, за които в момента се знае като част от сделката между режисьора и „Уорнър медиа“ на стойност 250 млн. долара. „Овърлук“ се ползва с изгодна за създателите му сделка – дори и НВО да откажат проекта и той да не се осъществи в друго студио, компанията „Bad Robot“ ще бъде финансово компенсирана.

Освен че вдъхновява Кубрик за „Сиянието“ от 1980 г. с Джак Никълсън, романът на Стивън Кинг има продължение. „Доктор Сън“ разказва за живота на порасналия Дани и бе екранизиран през 2019 г. с участието на Юън Макгрегър в главната роля.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg