Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Татко Калоян твърди, че по-често жените първи удрят мъжете си

Авторът на семейни хумористични книги се обяви за „борец против свръхфеминизма“

Калоян Явашев, чиято професия е дресьор на папагали, заяви, че е взимал заеми за прехраната на семейството си, а жена му е теглила пари за силиконови импланти. Снимка: Личен архив/Фейсбук - Татко Калоян твърди, че по-често жените първи удрят мъжете си

Калоян Явашев, чиято професия е дресьор на папагали, заяви, че е взимал заеми за прехраната на семейството си, а жена му е теглила пари за силиконови импланти. Снимка: Личен архив/Фейсбук

След като последната книга на Калоян Явашев, известен като Татко Калоян, беше спряна дни преди да излезе на пазара заради реакции в социалните мрежи, авторът ù днес заяви, че държи на думите си и обвинява жените в това, че се възползват от мъжете. В обширен пост във Фейсбук авторът на поредица от книги за семейния живот обвини жените, че в 80% от случаите те започват насилието, а мъжете само се защитават. Той нападна и бившата си съпруга, като продължи с твърденията, че е единственият, който се е грижил за семейството, теглейки заеми за прехраната му, а тя е изтеглила заем за „силиконови импланти“.

Калоян Явашев отрече обвиненията, че е пребил съпругата си, които излязоха в общественото пространство след новината за развода му и за книгата, посветена на него, но потвърждава, че е заведено наказателно дело, очевидно за домашно насилие.

Вижте още: БЪЛГАРСКО ИЗДАТЕЛСТВО СПРЯ ГОТОВА КНИГА ПО МОРАЛНИ ПОДБУДИ

Авторът на семейни хумористични книги твърди, че „не сме мръднали много от времената на Инквизицията“ днес, когато жените все по-често говорят за извършено насилие срещу тях и нарича това „вълна от псевдофеминизъм“.

Според Татко Калоян книгата му вече е пусната в продажба.

Предлагаме ви да прочетете целия пост на Калоян Явашев във Фейсбук без редакторска намеса:

„Срещу мен и най-новата ми книга бе подета целенасочена кампания. Въпреки многократните ми опити да дам шанс клеветите да бъдат опровергани, те продължават и днес ще отговоря. Кого и с какво уплаши тази книга, може всеки да прецени, защото въпреки всичко ще бъде пусната в продажба.

Отричам всички обвинения в побой над бившата си съпруга! Няколко човека дори твърдят в соц.медии, че съм я проснал в безсъзнание и то ПРЕД ДЕЦАТА!!! Това няма даже и да го коментирам! Тя може да излезе и да го направи, където пожелае, включително и тук.

Срещу мен беше заведено гражданско дело, на което се явих без адвокат, тъй като предварително бях съгласен с изхода му. Предстои наказателно дело, на което ще се изясни всичко в най-дребни подробности. Зная, че след края му ще изляза с чисто име и ще продължа живота си с вдигната глава, защото съвестта ми е чиста.

Случаят с момичето от Ст. Загора активира обществения гняв и колкото и справедливо да е възмущението, за съжаление има хора, които се възползват от тази вълна. Нищо ново в човешката история, а и е съвсем естествено покрай гнилото да изгори и малко сурово. Само че никой не иска да е суровото, нали?!

В момента всички мъже вървим по тънко въже и всяка крива дума, жест или дори лъжливо обвинение, могат да те хвърлят в дълбока и тъмна бездна.

Александър Зверев (финалист от последния Ролан Гарос) сключи извънсъдебно споразумение по обвинението за домашен тормоз и беше обявен за невинен … срещу известна сума. Думите на обвиняващата го, когато подаде жалба бяха „правя го за всички момичета по света, за да не се чувстват сами и да намерят сили да живеят”. Коментар след като получи солидно парично обезщетение няма, а подозирам, че няма и да има. Баналност стара като света, но все така грозна и уродлива.

Като мъж признавам, че има мъже, които бият жени и го осъждам. Време е и жените да признаят, че има жени, които лъжат, преувеличават и се възползват.

Преди да се отпечата „Как се разделих с майка ви “ , беше прочетена от доста дами (включително и от главната героиня), за да се убедя, че наистина не съм залитнал в някоя крайност. Дори предложих на бившата си съпруга да се включи и да напише няколко глави от нейната гледна точка, но тя отвърна с мълчание и нулев интерес. Няколко пъти! Защо сега книгата е атакувана не мога да отговоря, а и не съм аз човекът за тази работа!

В нея описвам опитите си да спася нашия брак както и ужаса, че повече няма да живея с децата си. Дори накрая се опитвам да прокрадна надежда, че може би и в лошото ще се намери добро, за да осигурим на децата ни спокойно детство, макар и разделени. Уви, засега не ни се получава!

Готово ли е обществото да чуе и другата страна? Готови ли са много хора да приемат, че не само мъжете бягат от семейните отговорности, пренебрегват семействата и се държат като тинейджъри, макар вече да са станали родители? Трябва ли да премълча, че докато единият от съпрузите взимаше поредния заем, за да плати семейните сметки, другият също взе заем, но за да си сложи силиконови импланти? Явно ще разберем много и за самите нас, когато книгата излезе в продажба и се запознаете с нея.

Започнах да получавам съобщения от мъже, които са в отвратителната роля на заложници, заради любовта си към децата им. Работят, плащат за всичко, преглъщат всекидневните удари, защото може да им бъде отнето всичко. Знаете ли какво е да ви отделят от децата ви? Попитах много жени и почти всички отвърнаха „Няма да го преживея!“. Е, аз и много други го преживяваме заедно с лъжи, клевети и всекидневно набиване на канчето колко сме лоши, защото сме се родили мъже!

Разбрах, че не трябва да си стъпваш на краката след като се разведеш, защото това дразни бившия ти партньор. Ако и се радваш на внимание от другия пол, това си е чиста провокация и трябва да бъдеш наказан. Наивно си мислех, че нашата цел ще е да отгледаме щастливи деца, а не да воюваме.

Докато течеше разводът ни се видях с една бракоразводна адвокатка и стана дума за някакъв тежък развод с домашно насилие. Според нея в 80% от случаите жените посягат първи. Ако мъжът хване ръката, която го удря и излезе синина, той е с готово обвинение и 24 часа в ареста. Тогава ми беше смешно и забавно (дори и днес си ми е смешно, но по-малко забавно!)! Сега познавам поне петима мъже, които редовно са налагани през лицето от жените си и просто излизат от стаята, защото … нали се сещате? ЩЕ МУ ВЗЕМАТ ВСИЧКО! А ако го разкажат на някой, получават „Е, тя ти е наполовина на килата, какво толкова ще ти направи?!”. Така, аз разбирам, че ако някой по-слаб от мен физически ми посегне, трябва да не се защитя. Ако е жена, трябва и да си сложа ръцете отзад, за да не ме съдят, макар че ако си насини ръката или счупи маникюра докато се опитва да ме одере през лицето – ставам подсъдим!

Може би е сюжет за нова книга, а може би е сигнал, че не сме мръднали много от времената на Инквизицията. Днес също има хора, които приемат само техния морал за праведен и с мисионерски плам се опитват да го наложат. Не ме е страх да изляза срещу тази вълна на псевдофеминизъм и няма да мълча, когато се съсипват животи, заради човешка злоба и алчност. Майка ми винаги се е шегувала, че съм се родил тъкмо навреме, защото през комунизма е нямало да оцелея! Далеч съм от ролята на политически дисидент, но „активен борец” срещу този абсурден, истеричен, неуправляем, тоталитарен и абсолютно неоправдан свръхфеминизъм може и да стана! А може и някой Ролан Гарос да спечеля, макар че предпочитам да мога отново да си виждам децата редовно, без да са спирани с абсурдни оправдания от майка им! Вярвам, че един ден и това ще стане (за децата, а не за турнира!)!

Разбирам, че в момента много жени ме припознават в мъжете, които са ги разочаровали. Онзи, който я е ударил, който я е напуснал, унижавал, подценявал или наранявал. Приемам го, защото знам, че публичността понякога се заплаща високо и цената не подлежи на коментар!

Благодаря на всички, които проявяват здрав разум в тази буря от емоции и осъзнават значението на всяка дума и жест! Оценявам урока, който получавам и вярвам, че ще изляза по-разбиращ и по-смирен след него. А на всички, които са разделени от децата си или търпят със стиснати зъби в тяхно име, мога само да дам кураж и да им пожелая смелост!“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg