POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Татяна Дончева и Копринка Червенкова в УС на Фонд „13 века България“

Бисера Йосифова сменя Слава Иванова като изпълнителен директор

Новите членове на управителния съвет на Националния дарителски фонд „13 века България“ Татяна Дончева (вляво) и Копринка Червенкова. Снимки: БГНЕС - Татяна Дончева и Копринка Червенкова в УС на Фонд „13 века България“

Новите членове на управителния съвет на Националния дарителски фонд „13 века България“ Татяна Дончева (вляво) и Копринка Червенкова. Снимки: БГНЕС

Съставът на Управителния съвет на Националния дарителски фонд „13 века България“ беше променен с решение на Министерски съвет от вчера, 7 декември, публикувано в сайта на правителството.

В него, освен министърът на културата, който традиционно е председател на УС на фонда, и министрите на здравеопазването, образованието и социалните грижи, са избрани Жанет Жикова, парламентарен секретар на Министерството на околната среда и водите, финансистът Бисер Манолов, журналистката Копринка Червенкова, бивш главен редактор на в. „Култура“, Йордан Гълъбов и лидерът на партия „Движение 21“ Татяна Дончева. Те ще са начело на фонда през следващите 4 години.

Новоизбраните заемат местата на досегашните членове на УС на „13 века България“ арх. Уляна Малеева-Дамянова, Рашко Младенов, доц. Георги Лозанов, Веселин Тодоров и доц. д-р Венцислав Велев.

Сменен е също изпълнителният директор на фонда. Организацията ще бъде управлявана от Бисера Йосифова, изкуствовед и бивш директор на Националната художествена галерия. Тя поема поста от Слава Иванова, също бивш директор на НХГ.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90