Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Татяна Лолова мечтае за края на социализма в нов сериал на БНТ

„Порталът“ - пътешествие на един българин в миналото - тръгва през април (видео)

Татяна Лолова и Велислав Павлов в сцена от „Порталът“. Снимка: Стопкадър от БНТ - Татяна Лолова мечтае за края на социализма в нов сериал на БНТ

Татяна Лолова и Велислав Павлов в сцена от „Порталът“. Снимка: Стопкадър от БНТ

Последната роля на екрана за Татяна Лолова е в неизлъчвания още нов български сериал „Порталът”, съобщиха от БНТ. През април продукцията, режисирана от Илиян Джевелеков, ще се появи в ефира на националната телевизия.

Татяна Лолова играе буржоазна дама дисидент от близкото минало. Според сюжета на сериала, мъж от 2019 г. попада в миналото през 1979 г. Трябва да разследва убийство, което още не се е случило. В същото време мъж от миналото попада в днешна България. Екипът е искал да разкаже на младото поколение близкото минало чрез попкултурата, която е най-лесният начин да се опише средата. Авторите на сериала са пресъздали и множество други културни, социални и материални факти от края на 70-те. В сериала ще шестват чавдарчета, ще си припомним как изглеждаше социалистическата преса, ще видим руските автомобили, които се движеха по българските улици тогава.

Естрадните певци и артисти, които и до днес са легенди на българската сцена, също ще имат своите аналози в сериала. Единствено името на Йорданка Христова няма да бъде сменено, нейната роля ще бъде изпълнена от Мария Илиева.

В главните роли са Велислав Павлов, Александър Кънев, Стефания Кочева, Джулия Бочева. Във важните образи са Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Мария Стефанова, Радена Вълканова, Мария Илиева. Специално участие имат актьорите Борис Луканов и Христо Мутафчиев.

Татяна Лолова в сцена от „Порталът“ 

Вижте още: ВЕТРИЛОТО НА ТАТЯНА ЛОЛОВА

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90