Татяна Лолова мечтае за края на социализма в нов сериал на БНТ

„Порталът“ - пътешествие на един българин в миналото - тръгва през април (видео)

Татяна Лолова и Велислав Павлов в сцена от „Порталът“. Снимка: Стопкадър от БНТ - Татяна Лолова мечтае за края на социализма в нов сериал на БНТ

Татяна Лолова и Велислав Павлов в сцена от „Порталът“. Снимка: Стопкадър от БНТ

Последната роля на екрана за Татяна Лолова е в неизлъчвания още нов български сериал „Порталът”, съобщиха от БНТ. През април продукцията, режисирана от Илиян Джевелеков, ще се появи в ефира на националната телевизия.

Татяна Лолова играе буржоазна дама дисидент от близкото минало. Според сюжета на сериала, мъж от 2019 г. попада в миналото през 1979 г. Трябва да разследва убийство, което още не се е случило. В същото време мъж от миналото попада в днешна България. Екипът е искал да разкаже на младото поколение близкото минало чрез попкултурата, която е най-лесният начин да се опише средата. Авторите на сериала са пресъздали и множество други културни, социални и материални факти от края на 70-те. В сериала ще шестват чавдарчета, ще си припомним как изглеждаше социалистическата преса, ще видим руските автомобили, които се движеха по българските улици тогава.

Естрадните певци и артисти, които и до днес са легенди на българската сцена, също ще имат своите аналози в сериала. Единствено името на Йорданка Христова няма да бъде сменено, нейната роля ще бъде изпълнена от Мария Илиева.

В главните роли са Велислав Павлов, Александър Кънев, Стефания Кочева, Джулия Бочева. Във важните образи са Стефка Янорова, Михаил Мутафов, Герасим Георгиев-Геро, Дарин Ангелов, Свежен Младенов, Мария Стефанова, Радена Вълканова, Мария Илиева. Специално участие имат актьорите Борис Луканов и Христо Мутафчиев.

Татяна Лолова в сцена от „Порталът“ 

Вижте още: ВЕТРИЛОТО НА ТАТЯНА ЛОЛОВА

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах