Тази година ще се смеем на „Евровизия“ в „Нетфликс“

Попдует от Исландия ще се опълчи на Русия в нова комедия (видео)

Уил Феръл и Рейчъл Макадамс в естрадните си костюми за „Евровизия“. Снимка: „Нетфликс“ - Тази година ще се смеем на „Евровизия“ в „Нетфликс“

Уил Феръл и Рейчъл Макадамс в естрадните си костюми за „Евровизия“. Снимка: „Нетфликс“

„Евровизия“ в Ротердам тази година бе отменена заради коронавируса, но 2020-а няма да мине без нея. И отново ще се посмеем – с новата комедия на „Нетфликс“ „Песенен конкурс „Евровизия“: Историята на Fire Saga“, режисирана от Уил Феръл.

Феръл е и в една от главните роли – той и Рейчъл Макадамс излизат на европейската музикална арена като представители на Исландия. Ларс и Сигрит от поп дуото „Fire Saga“ ще се опълчат на тежката руска конкуренция в лицето на Александър Лемтов, въплътен във филма от Дан Стивънс („Имението Даунтън“). Феръл определя Лемтов като „руския Джордж Майкъл“. В епизодична роля се появява и американската певица Деми Ловато.

В интернет вече може да се види и първото видео към филма – то всъщност е самата песен, с която дуетът ще мери сили на „Евровизия“ – „Volkano Man“. Певците са в естрадни костюми на рицар и дамата на неговото сърце, подобни на които са дефилирали десетки пъти на песенния конкурс.

Идеята за филма се ражда преди 4 години, когато за режисьор актьорът привлича Дейвид Добкин („Ловци на шаферки“). Съсценарист на Феръл е Андрю Стийл, с когото са работили в миналото по сценарии на комедийното риалити шоу „Saturday Night Live“.

Америка за България

Лудост е, че има нещо толкова голямо в света като „Евровизия“, за което Америка на практика никога не е чувала – казва Добкин. – По-голямо е от Суперкупата, събира 180 млн. зрители, огромен концерт и тв шоу. Няма нищо, което да прилича на него.

Премиерата на филма е на 26 юни.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3