VivaPay

Тази година ще се смеем на „Евровизия“ в „Нетфликс“

Попдует от Исландия ще се опълчи на Русия в нова комедия (видео)

Уил Феръл и Рейчъл Макадамс в естрадните си костюми за „Евровизия“. Снимка: „Нетфликс“ - Тази година ще се смеем на „Евровизия“ в „Нетфликс“

Уил Феръл и Рейчъл Макадамс в естрадните си костюми за „Евровизия“. Снимка: „Нетфликс“

„Евровизия“ в Ротердам тази година бе отменена заради коронавируса, но 2020-а няма да мине без нея. И отново ще се посмеем – с новата комедия на „Нетфликс“ „Песенен конкурс „Евровизия“: Историята на Fire Saga“, режисирана от Уил Феръл.

Феръл е и в една от главните роли – той и Рейчъл Макадамс излизат на европейската музикална арена като представители на Исландия. Ларс и Сигрит от поп дуото „Fire Saga“ ще се опълчат на тежката руска конкуренция в лицето на Александър Лемтов, въплътен във филма от Дан Стивънс („Имението Даунтън“). Феръл определя Лемтов като „руския Джордж Майкъл“. В епизодична роля се появява и американската певица Деми Ловато.

В интернет вече може да се види и първото видео към филма – то всъщност е самата песен, с която дуетът ще мери сили на „Евровизия“ – „Volkano Man“. Певците са в естрадни костюми на рицар и дамата на неговото сърце, подобни на които са дефилирали десетки пъти на песенния конкурс.

Идеята за филма се ражда преди 4 години, когато за режисьор актьорът привлича Дейвид Добкин („Ловци на шаферки“). Съсценарист на Феръл е Андрю Стийл, с когото са работили в миналото по сценарии на комедийното риалити шоу „Saturday Night Live“.

Америка за България

Лудост е, че има нещо толкова голямо в света като „Евровизия“, за което Америка на практика никога не е чувала – казва Добкин. – По-голямо е от Суперкупата, събира 180 млн. зрители, огромен концерт и тв шоу. Няма нищо, което да прилича на него.

Премиерата на филма е на 26 юни.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg