POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тази новина няма да ни омръзне: „Пърпъл“ отново у нас

Концертът им е на 7 декември в „Арена Армеец“

Иън Гилън на концерта на „Дийп Пърпъл“  в Пловдив през 2015 г. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков  - Тази новина няма да ни омръзне: „Пърпъл“ отново у нас

Иън Гилън на концерта на „Дийп Пърпъл“ в Пловдив през 2015 г. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

„Дийп Пърпъл“ за пети… шести път, а може би за седми път пристигат в България! Феновете вече не броят концертите им, но чакат кога ще бъдат пуснати билетите. „Пърпъл“ са от малкото звезди, които винаги са добре дошли у нас. Гледали сме ги на стадиона в Пловдив, в Зимния дворец, във „Фестивална“, в Каварна, в „Арена Армеец“  – и пак ще ги гледаме. Посрещали сме ги и поотделно, и не по веднъж – Джон Лорд, Глен Хюз, Ричи Блекмор, Дейвид Ковърдейл, Джо Лин Търнър, Иън Гилън, Иън Пейс, Дон Еъри… Една от главните причини да не можем да им се наситим е, че те никога не изпълняват една песен два пъти по един и същи начин, но винаги остават верни на себе си. И нямат нужда от пиротехника, костюми, балет… Единственото им оръжие е музиката.

Тази година срещата на „Пърпъл“ с българската публика е на 7 декември в „Арена Армеец“ по покана на „София мюзик ентърпрайсис“. Преди две години групата тръгна на турнето „The Long Goodbye“, с което заявяват, че приключват окончателно своята концертна дейност. Но поради огромния интерес на милионите си фенове по света „дългото сбогуване“ се удължава – „Дийп Пърпъл“ ще повторят концертите си в някои страни – за щастие, сред тях е и България. Музикантите винаги се впечатляват от любовта на нашата публика.

Стив Морс и Дон Еъри (зад него). Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Публиката на концерта им в Пловдив през 2015-а. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Роджър Глоувър (вляво) и Иън Гилън. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

У нас групата пристига в състав: Иън Гилън (вокал), Роджър Глоувър (бас), Иън Пейс (барабани), Стив Морс (китари) и Дон Еъри (клавир). Това е най-дълго просъществувалата формация на „Пърпъл“ – петимата са заедно от 2001 г.

Билетите за концерта са на цени от 60 до 120 лв. и ще бъдат пуснати в продажба на 29 март, петък.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС