Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тази жена не плати на Софийски солисти!

Продуцентката Ренета Юлий се крие от музикантите

"Софийски солисти" казват, че продуцентката Ренета Юлий им дължи 2000 лв., но се крие от тях. - Тази жена не плати на Софийски солисти!

"Софийски солисти" казват, че продуцентката Ренета Юлий им дължи 2000 лв., но се крие от тях.

Музикален продуцент не плати обещаното на „Софийски солисти“, съобщи пред „Площад Славейков“ диригентът на камерния ансамбъл проф. Пламен Джуров. Това се случило през месец март, но от елитния музикален съства едва сега решили да го оповестят, защото се надявали, че в крайна сметка ще получат парите.

Името на продуцента е Ренета Юлий. Тя наела „Софийски солисти“ за концерт през месец март във Военния клуб с музика на ирански композитор, на когото съставът дори записал музиката предварително. Солистите не парафирали договор с г-жа Юлий, защото никога досега не им се е случвало да ги излъжат. Оставили документацията за по-късно и веднага се захванали да репетират. Преди концерта Ренета Юлий им платили половината от обещаното – 2000 лв. Останалите 2000 лв. трябвало да им даде 10 дни по-късно. Когато дните минали и изпълнителите не получили парите си, те започнали да я търсят по телефона, в социалните мрежи, но Юлий ги блокирала отвсякъде. Проф. Джуров все пак успял да се свърже с нея и тя обяснила, че ще плати, но в момента била в чужбина.

Музикантите обаче не могат да подадат сигнал за измама в Прокуратурата, защото останали без договор с продуцентката.

Когато разбрали, че няма да получат остатъка от хонорарите си, „Софийски солисти“ публикуваха следното съобщение във фейсбук:

„Наскоро „Софийски Солисти” имаха съвместен проект с лицето Ренета Юлий за първи път. За първи и последен път.
От години тази дама се опитва да развие собствен бизнес и това е похвално. Не знаем как ѝ се получават нещата…
Тя обаче реши, че може да се гаври със „Софийски Солисти”, да се подиграва с нашият труд и поставя на изпитание търпението ни… Е, това няма как да ѝ се получи.

Пишем това съобщение с единствената цел да предпазим всички, които възнамеряват да имат нещо общо с Ренета Юлий: Приятели, молим ви да бъдете много, много внимателни, защото не си заслужава“.

Камерен ансамбъл "Софийски солисти" е един от най-елитните музикални състави в България.

Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ е един от най-елитните музикални състави в България.

След броени дни – на 2 юни, същата продуцентка е насрочила прослушване в Националния музикален театър, за да наеме солисти, хористи и оркестранти за оперни продукции във Франция. „Софийски солисти“ предупреждават колегите си да бъдат по-предпазливи с Рената Юлий, за да не попаднат в капан като техния.

В интерес на истината, г-жа Юлий е имала и почтени отношения с други родни музиканти. Преди няколко години тя организира турне на симфоничния оркестър на Българското национално радио в Бахрейн, разказват участници. Хонорарите им били заплатени коректно, а и българите останали изключително доволни от в петзвездния лукс в кралството.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС