Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тбилиси под вода, зверове от зоопарка тръгнаха из града

Зрелищни кадри в социалните мрежи показват хипопотам, разхождащ се в центъра на столицата на Грузия

Хипопотамът вече е на сигурно място. - Тбилиси под вода, зверове от зоопарка тръгнаха из града

Хипопотамът вече е на сигурно място.

Унищожителни наводнения връхлетяха грузинската столица Тбилиси. Привечер в неделя вече се съобщава за 12 човешки жертви. Освен това стихията е освободила от клетките им няколко животни от градския зоопарк и на воля из града тръгнаха хипопотам, тигри, лъвове, мечки и вълци.

Заради силните валежи река Вере, която преминава през Тбилиси, преля, заливайки сгради и автомобили. По последни данни загиналите хора са най-малко 12. Съобщава се и за такива, които се издирват. Армията вече е мобилизирана, за да помага.

Ситуацията е изключително усложнена от това, че наводнението в градския зоопарк е позволило на няколко опасни животни да избягат от клетките си – в социалните мрежи се виждат кадри на свободно разхождащ се хипопотам, мечка, търсеща спасение на жилищен перваз, властите съобщават и за издирвани вълци, тигри и лъвове.

Мечка търси спасение от придошлата вода.

Мечка търси спасение от придошлата вода.

Късно следобед забелязаният хипопотам е бил уцелен от полицията с упойваща стреличка и отведен на сигурно място, увериха от зоопарка. Няколко други животни също са хванати – броят на онези, които са в неизвестност, обаче все още е неясен.

В централните части на града полиция патрулира в готовност да открие някой от избягалите хищници. Една от хиените вече е била застреляна близо до Държавния университет в Тбилиси. Тя е била убита, след като преследвала служител на учебното заведение. Той успял да се заключи в сградата и да повика помощ.

Появиха се и съобщения за граждани, тръгнали на лов с личните си оръжия. Властите обаче официално призоваха хората да не правят това, а да стоят в домовете си, докато ситуацията не се нормализира.

 

Zoo animals on the loose and deaths feared after Georgia floodsA hippopotamus walks the streets in Georgia, where floods have reportedly killed eight people and freed wild zoo animals. http://gu.com/p/49na2/gu

Posted by The Guardian on Sunday, June 14, 2015

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg