Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Те са изроди

Докато в България „интелектуалци“, Църква и латиница реват срещу гей парада, „Ролинг Стоун“ пусна корица с голата Кончита Вурст

Фашисти, хомофоби, Църква и група хора, нарекли се „интелектуалци“, продължават да обясняват, че не може всеки да си го слага с когото иска, че „козата си сака пръч“ и че американците имат грандиозен план да унищожат България чрез вълна от гейове, кемтрейлс и шистов газ.  - Те са изроди

Фашисти, хомофоби, Църква и група хора, нарекли се „интелектуалци“, продължават да обясняват, че не може всеки да си го слага с когото иска, че „козата си сака пръч“ и че американците имат грандиозен план да унищожат България чрез вълна от гейове, кемтрейлс и шистов газ.

Де що авторитети има у нас изляха своите тези и не приеха чуждите за задаващия се с пълна сила „София Прайд 2015“. И докато в милата ни чиста и свята република някакви „интелектуалци“, Светият синод и произволни хора из социалните мрежи на LATINICA плюят толерастите и парадират с патриархални и/или анадолски ценности, музикалното списание „Ролинг Стоун“ публикува гола фотосесия на Кончита Вурст. Ще кажете – каква е връзката. Е, няма как да има връзка – доста път трябва да извървим, докато се намери логично отношение между напредналия западен свят и конспиративното тесногръдие, което властва у нас.

Спорът за „Прайда“, доколкото може изобщо да подлежи на дискусия най-нормалното човешко право разни хора с общи ценности и идеали да ги заявят публично, в много от случаите залита в неправилната посока – за или против гей-парада. Ама какво общо има това? Ако не харесваш нещо, примерно дупката на бул. „Черни връх“, Нещото пред НДК или паметника на Самуил, просто не минаваш край него и имаш правото на мнение, че то е грозно.

Въпросът от значение е не кой харесва, кой не харесва и кой само си драска по форумите – а това хората да имат правото да организират и участват в такъв тип изяви, без да има нужда от 10 хиляди полицаи и без да се страхуват, че дузина бръснати глави ще им разбият зъбите с боксове в някоя тиха уличка. Разбира се, това няма да се случи – поне не и скоро.

Светът става едно по-добро място, щом издание като „Ролинг Стоун“ публикува корица с голата Кончита Вурст.

Светът става едно по-добро място, щом издание като „Ролинг Стоун“ публикува корица с голата Кончита Вурст.

Да, фашисти, хомофоби, Църква и противоречиви интелектуалци (понеже сами се определят така, но както казваше Маргарет Тачър – ако трябва да казваш, че си интелигентен, значи не си) ще продължават разпенено да съскат, че не може всеки да си го слага с когото иска, че „козата си сака пръч“ и че американците имат грандиозен план да унищожат България чрез вълна от гейове, кемтрейлс и шистов газ.

А горките гейове си живеят не само покрай „Прайда“, но и постоянно сред такива ограничени ръбове и веднъж годишно просто искат да покажат, че са много и че не са сбирщина изроди, болни от СПИН. Но в България те са фрийкове, все пак сме демокрация, мнозинството винаги печели и не толерира нищо извън собствената си градинка… Забелязали ли сте – това е същото мнозинство, което обвинява за нищетата си масоните, турското робство, троловете и всякакви измислици, но никога себе си; което винаги гласува за едни и същи и което ръси пътища със захар против катастрофи.

И така „София Прайд“ предизвика ежегодно поредния 3-дневен повод за ожесточени и безсмислени спорове, помогна да си прочистим списъка с приятели във Фейсбук и скоро ще бъде забравено. А навън, в цивилизования свят (той е на запад, на изток е арабският свят, където не просто хвърлят гейове от високи сгради, но и убиват жени за хвърлен изпод бурката поглед към чужд мъж), излизат корици с Кончита Вурст.

Как ще ги стигнем, питаше Тодор Колев. Ами няма…

Транссексуалният Томас Нойвирт дори е с лепенки на зърната – като истинска дама.

Транссексуалният Томас Нойвирт позира за „Ролинг Стоун“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90