Те са стотици и свирят заедно Адажиото на Барбър (видео)

Подкрепа за челисти на свободна практика по време на Ковид-кризата

Всички музиканти записват непрофесионално от дома си. Снимка: Стопкадър - Те са стотици и свирят заедно Адажиото на Барбър (видео)

Всички музиканти записват непрофесионално от дома си. Снимка: Стопкадър

278 челисти от цял свят изпълняват заедно Адажиото за струнен оркестър на Самюел Барбър във видео за проекта „Covid Cello Project“ (Проект за челисти „Ковид“). Всички музиканти в него свирят от вкъщи и след това записите им, заснети без прекъсвания и монтиране, са миксирани в едно.

Организатор на проекта е британският музикант Тони Роджърс, който поставя през април начало на инициатива за подкрепа на челисти по време на пандемия. За участие първоначално кани 16 свои колеги на свободна практика и призовава публиката онлайн да направи дарение за изпълнителите. Постепенно интересът нараства и всяко следващо видео събира все повече челисти.

Записите за най-новото, единайсето видео, вече са приети и предстои да бъдат обработени.

В репертоара на музикантите влизат както класически произведения на Бах и Шуберт, така и съвременни творби на Ленард Коен и Енио Мориконе.

Предлагаме ви последното видео от проекта, останалите може да чуете тук.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах