POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Те вярват, че са наследници на руската царска фамилия

Нов сериал на „Амазон“ търси оцелели потомци на Романови

Преди 100 години, в нощта на 17 юли 1918 г., бившият руски император Николай II, съпругата му, децата и слугите му са разстреляни в дома на инженер Ипатиев в Екатеринбург. - Те вярват, че са наследници на руската царска фамилия

Преди 100 години, в нощта на 17 юли 1918 г., бившият руски император Николай II, съпругата му, децата и слугите му са разстреляни в дома на инженер Ипатиев в Екатеринбург.

От разстрела на император Николай II и неговото семейство на 17 юли 2018-а се навършиха 100 години. Смъртта на руската царска династия Романови оставя след себе си множество конспиративни теории. По тяхната история са направени редица екранизации. Новият проект на Матю Уейнър, режисьор на сериала „Момчетата от Медисън авеню“, също се занимава с руските монарси. 

В 8 епизода продукцията „Романови“ ще разкаже историята на осем човека, смятащи се за наследници на фамилията. Първият тийзър на сериала, написан и режисиран от Уейнър, ни показва актьорския състав – Арън Екхарт, Кристина Хендрикс, Даян Лейн, Катрин Хан, Изабел Юпер, Кори Стол, Клеа Дювал и още познати холивудски лица.

Независимите един от друг епизоди ще покажат на зрителя различни семейства. Сериалът ще засегне и широко разпространената хипотеза, че принцеса Анастасия е последното останало живо дете на Николай II и съпругата му Александра.

„Причината, поради която избрах Романови е, че в ерата, в която имаме социалните мрежи и толкова много контакти един с друг на теория, имаме чувството, че сме по-отдалечени от всякога – обяснява Уейнър в интервю през 2017 г., цитиран от „Холивуд рипортър“. – Харесва ми идеята, че тези персонажи вярват – независимо дали е така, или не – че са наследници на последното царско семейство в Русия и са част от една от най-големите криминални истории на нашето време. За мен е удоволствие да говоря за характера противопоставен на възпитанието, какво общо имат двете и какво остава от едно голямо наследство.“

„Амазон“ не пести и за този сериал – осемте епизода струват 50 млн. долара, снимат се на три континента и могат да си позволят звезден актьорски състав. Това е първият проект на Уейнър след „Момчетата от Медисън авеню“, чийто последен епизод се излъчи преди повече от две години.

Сериалът ще бъде пуснат на 12 октомври тази година в „Амазон прайм“.

Вижте още: ДА СЕ ИЗКОЛЯТ, ДОКАТО СПЯТ, ДА СЕ ВЗРИВЯТ С ГРАНАТИ, ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯТ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg