Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Театър 199 затворен заради Ковид-19

Отменени са всички представления до края на октомври

Закупените билети за представления в „199“ през октомври може да бъдат презаверени за ноември. Театърът е в готовност и да връща пари за билети. Снимка: Театър 199 „Валентин Стойчев“ - Театър 199 затворен заради Ковид-19

Закупените билети за представления в „199“ през октомври може да бъдат презаверени за ноември. Театърът е в готовност и да връща пари за билети. Снимка: Театър 199 „Валентин Стойчев“

Всички представления в афиша на столичния Театър 199 „Валентин Стойчев“ са отменени до края на месеца, съобщават от там в страницата си във Фейсбук. Причината е Ковид-19, научи „Площад Славейков“ от директора на театъра Анна Монова.

 „Уважаеми зрители,

Представленията на нашия театър, планирани за месец октомври, се отлагат. Закупените билети можете да презаверите за месец ноември или да получите обратно парите си до 31 октомври. Касата на театъра работи всеки ден от 14,30 до 19,30 ч. 

Съжаляваме за причиненото неудобство“, гласи съобщението на „199“ във Фейсбук.

Осем души от състава имат положителен резултат от PCR-теста, чакат се пробите на още седем, обясни Анна Монова. В щата на театъра са 44 души на трудов договор. „199“ е тип „отворена сцена“, затова няма трупа.

В различните заглавия в афиша играят общо 140 актьори – някои от тях също са били заразени от откриването на новия сезон, затова се е наложило да паднат някои заглавия. Четири или пет представления са били отменени заради актьори с Ковид-19 от края на септември до 15 октомври, когато бе затворен театърът, отбеляза директорката.

В момента театърът е празен, допускат се хора само след негативен тест за коронавирус. Отрицателен PCR-тест има и Анна Монова, затова е на работа. Там са още трима актьори и техният режисьор, които са решили на своя отговорност да репетират нов спектакъл. Всички помещения на територията на „199“ са дезинфекцирани.

Високата цена на PCR-теста е проблем за немалко хора от театъра, тестовете на служителите на „199“ обаче ще бъдат поети от нас, каза Анна Монова.

Заради актьори, заразени с Ковид-19, миналата седмица бяха отменени заглавия и в други театри. Решението на актьорите да съобщят за положителния си резултат е лично.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg