Театър 199 затворен заради Ковид-19

Отменени са всички представления до края на октомври

Закупените билети за представления в „199“ през октомври може да бъдат презаверени за ноември. Театърът е в готовност и да връща пари за билети. Снимка: Театър 199 „Валентин Стойчев“ - Театър 199 затворен заради Ковид-19

Закупените билети за представления в „199“ през октомври може да бъдат презаверени за ноември. Театърът е в готовност и да връща пари за билети. Снимка: Театър 199 „Валентин Стойчев“

Всички представления в афиша на столичния Театър 199 „Валентин Стойчев“ са отменени до края на месеца, съобщават от там в страницата си във Фейсбук. Причината е Ковид-19, научи „Площад Славейков“ от директора на театъра Анна Монова.

 „Уважаеми зрители,

Представленията на нашия театър, планирани за месец октомври, се отлагат. Закупените билети можете да презаверите за месец ноември или да получите обратно парите си до 31 октомври. Касата на театъра работи всеки ден от 14,30 до 19,30 ч. 

Съжаляваме за причиненото неудобство“, гласи съобщението на „199“ във Фейсбук.

Осем души от състава имат положителен резултат от PCR-теста, чакат се пробите на още седем, обясни Анна Монова. В щата на театъра са 44 души на трудов договор. „199“ е тип „отворена сцена“, затова няма трупа.

В различните заглавия в афиша играят общо 140 актьори – някои от тях също са били заразени от откриването на новия сезон, затова се е наложило да паднат някои заглавия. Четири или пет представления са били отменени заради актьори с Ковид-19 от края на септември до 15 октомври, когато бе затворен театърът, отбеляза директорката.

В момента театърът е празен, допускат се хора само след негативен тест за коронавирус. Отрицателен PCR-тест има и Анна Монова, затова е на работа. Там са още трима актьори и техният режисьор, които са решили на своя отговорност да репетират нов спектакъл. Всички помещения на територията на „199“ са дезинфекцирани.

Високата цена на PCR-теста е проблем за немалко хора от театъра, тестовете на служителите на „199“ обаче ще бъдат поети от нас, каза Анна Монова.

Заради актьори, заразени с Ковид-19, миналата седмица бяха отменени заглавия и в други театри. Решението на актьорите да съобщят за положителния си резултат е лично.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах