Театър „Азарян“ с нов модерен прочит на „Трамвай Желание“

Касиел Ноа Ашер поставя пиесата с първото ѝ заглавие – „Нощта на покера“

Касиел Ноа Ашер е Бланш в „Нощта на покера“. Снимка: Ребека Найденова/Театър „Азарян“ - Театър „Азарян“ с нов модерен прочит на „Трамвай Желание“

Касиел Ноа Ашер е Бланш в „Нощта на покера“. Снимка: Ребека Найденова/Театър „Азарян“

Нов модерен прочит на пиесата „Трамвай „Желание“ ще представи Театър „Азарян“ в премиерния си спектакъл „Нощта на покера“. Постановката на Касиел Ноа Ашер по мотиви от класическото произведение на Тенеси Уилямс ще бъде представена за първи път на 4 (предпремиера) и 6 февруари.

„Нощта на покера“ всъщност е първоначалното заглавие, което Уилямс дава на „Трамвай „Желание“. През 1947 г. пиесата се прочува и бързо бива призната за един от шедьоврите в съвременния театър. Повече от три десетилетия след смъртта на драматурга темите и героите му са повече от актуални за съвремието ни. Герои, които, пропадайки в „кладенеца“ на живота, не откъсват погледа си от звездите.

В ролята на Бланш влиза самата Ноа Ашер, образът на Стенли е поверен на Йордан Ръсин, Ели Колева е Стела, Кристиян Негалов е Мич, Мартина Апостолова играе в две роли – Азраел и Юнис, същият е случаят и с Теодор Каракачанов, който е Самаел и Стийв едновременно.

 „С целия екип ще разиграем спектакъл като фотосветкавица – отразяваща взривна, опустошителна катастрофа – коментира режисьорката. – Последна, силно концентрирана, съдбоносна игра на „покера“, наречен Живот“.

Спектакълът търси да предизвика у зрителя неочаквани гледни точки, въпроси, надежда за лично спасение от сивотата на битието, допълва още Ноа Ашер. „Трамвай „Желание“ е история, която предизвиква челен сблъсък няколко пъти в живота ѝ, разказва самата тя. Първата ѝ среща с този спектакъл, е когато тя е едва на четири. Години по-късно, във ВИТИЗ, професор Крикор Азарян още през втория семестър хвърля нея и състудентите ѝ в бездната, наречена Тенеси Уилямс:

„До сега си задавам въпроса: изплувах ли оттам… и изобщо какъв е съвършеният актьор, създаден да изиграе този автор?! Коко ми казваше: „Ако убиеш демоните в теб, ще умрат и ангелите. Добрият актьор на Уилямс прелита леко между тях подобно бясна сърдечна кардиограма“.

Ето защо Касиел посвещава спектакъла на своя учител професор Крикор Азарян.

Билетите за премиерата на „Нощта на покера“ вече са в продажба онлайн и на касите на НДК.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах