Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Театър на сенките пренася ужаса на Майдана в НДК (видео)

Танцьорите са преки участници и свидетели на протестите в центъра на Киев

Танцът „Не на Войната” е включен допълнително в програмата. - Театър на сенките пренася ужаса на Майдана в НДК (видео)

Танцът „Не на Войната” е включен допълнително в програмата.

Украинският театър на сенките „Файърфлайс“ идва за първи спектакъл в София на 4 април в зала 1 на Националния дворец на културата. Младите артисти включват в програмата си „Шадоу Спейс“ за България и танца „Не на войната“, който пресъздава кървавите събития на Майдана от миналата година.

Танцьорите са преки участници и свидетели на протестите в центъра на Киев, които доведоха до свалянето от власт на президента Виктор Янукович. Сега артистите се надяват, че чрез изкуството гласовете им ще бъдат чути, и споделят, че колкото и далеч да се намират от войната, тя постепенно ги настига чрез информационната вълна.

„Окървавеният Площад на независимостта сега прилича на отворен мемориал, който напомня за ужаса, преживян тук преди година“, казват творците.

Шоуто на „Файърфлайс“ ни пренася в сенките на различни планети, в тайнствено пространство, където са възможни удивителни приключения. Освен театър на сенките, „Шадоу Спейс“ съдържа и неоново шоу, театър на ръцете, акробатика и пясъчна анимация.

Билетите за спектакъла са на цена от 20 до 59 лв.

„Shadow Space” е  спектакъл за  -  Хлапетата, Възрастните  и Мъдрите - завладяващото, забавно, изпълнено с приключение пътешествие на сенките на различни планети, с ефектно неоново шоу,  пантомима, акробатика, пясъчна анимация, театър на сенките и ръцете.

„Шадоу Спейс” е спектакъл с ефектно неоново шоу, пантомима, акробатика, пясъчна анимация, театър на сенките и ръцете.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg