Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Театър „София“ чака пиеси за конкурс

Обявено е четвърто издание на състезанието за нова драматургия

Победителят ще получи 4000 лв. и реализация на творбата си на сцената на Театър „София“. Снимка: Площад Славейков - Театър „София“ чака пиеси за конкурс

Победителят ще получи 4000 лв. и реализация на творбата си на сцената на Театър „София“. Снимка: Площад Славейков

Театър „София“ обявява четвъртото издание на своя конкурс за нова българска пиеса. Състезанието ще бъде явно, а авторите имат достатъчно време, за да напишат нещо изцяло ново – творбите ще бъдат приемани до края на месец юни. Победителят ще има щастието да види пиесата си поставена от трупата на театъра.

Дотук конкурсът излъчи три нови произведения на съвременната драматургия, първите две издания бяха спечелени от журналисти – Райко Байчев („Гъдулката гори“) и Оля Стоянова („Покана за вечеря“), а миналата година година – Кирил Буховски („Ние сме вечни“). Пиесата на Стоянова бе оценена с „Аскеер“ за драматургия, а „Гъдулката…“ на Байчев получи номинация за „Икар“.

Приемат се непубликувани, непоставяни на сцена и неучаствали в други конкурси творби. Всеки автор може да участва с една пиеса. Произведенията трябва да бъдат изпратени в един разпечатан екземпляр до 30 юни 2016 г. на адрес: София 1504, бул. „Янко Сакъзов” 23 А, Театър „София” (за конкурса за пиеси). Важи датата на пощенското клеймо. Творбите трябва да бъдат изпращани задължително и на електронна поща: kosturkova@sofiatheatre.eu (в PDF формат).

Победителят ще получи 4000 лв. и реализация на творбата си на сцената на Театър „София“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90