Театър „София“ излъчва „Парижката Света Богородица“ онлайн

Трупата ще отбележи Международния ден на театъра, 27 март, с подарък за зрителите (видео)

Калин Врачански и Симона Халачева като Квазимодо и Есмералда в „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева. Снимка: Театър „София“ - Театър „София“ излъчва „Парижката Света Богородица“ онлайн

Калин Врачански и Симона Халачева като Квазимодо и Есмералда в „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева. Снимка: Театър „София“

Както всички столични сцени, така и Театър „София“ ще бъде затворен на 27 март, Международния ден на театъра. Но трупата все пак ще отбележи празника – ще излъчат спектакъла „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева безплатно в канала си в YouTube.

С премиера на 24 януари 2013 г., постановката е отличена с награда „Икар“ за майсторско техническо осъществяване.

Драматизацията на романа на Виктор Юго е на Димитър Стоянович, а сценографията – на Васил Абаджиев.

Публиката ще види Калин Врачански като Квазимодо, Симона Халачева като Есмералда и Пламен Манасиев като отец Клод Фроло. В останалите роли са Юли Малинов, Мартин Гяуров, Николай Антонов, Росен Белов, Николай Върбанов, Юлиян Рачков, Михаил Милчев, Валери Георгиев, Николай Димитров и други.

Америка за България

Записът, който ще бъде излъчен в петък, е направен на 3 април 2019 г., когато спектакълът е представен за последно пред зрители.

Излъчването започва в 19 ч. Видеозаписът ще остане активен за гледане в продължение на 48 часа.

Спектакълът не се препоръчва за лица под 14 години, отбелязват от театъра.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3