Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Театър „София“ излъчва „Парижката Света Богородица“ онлайн

Трупата ще отбележи Международния ден на театъра, 27 март, с подарък за зрителите (видео)

Калин Врачански и Симона Халачева като Квазимодо и Есмералда в „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева. Снимка: Театър „София“ - Театър „София“ излъчва „Парижката Света Богородица“ онлайн

Калин Врачански и Симона Халачева като Квазимодо и Есмералда в „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева. Снимка: Театър „София“

Както всички столични сцени, така и Театър „София“ ще бъде затворен на 27 март, Международния ден на театъра. Но трупата все пак ще отбележи празника – ще излъчат спектакъла „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева безплатно в канала си в YouTube.

С премиера на 24 януари 2013 г., постановката е отличена с награда „Икар“ за майсторско техническо осъществяване.

Драматизацията на романа на Виктор Юго е на Димитър Стоянович, а сценографията – на Васил Абаджиев.

Публиката ще види Калин Врачански като Квазимодо, Симона Халачева като Есмералда и Пламен Манасиев като отец Клод Фроло. В останалите роли са Юли Малинов, Мартин Гяуров, Николай Антонов, Росен Белов, Николай Върбанов, Юлиян Рачков, Михаил Милчев, Валери Георгиев, Николай Димитров и други.

Записът, който ще бъде излъчен в петък, е направен на 3 април 2019 г., когато спектакълът е представен за последно пред зрители.

Излъчването започва в 19 ч. Видеозаписът ще остане активен за гледане в продължение на 48 часа.

Спектакълът не се препоръчва за лица под 14 години, отбелязват от театъра.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах