VivaPay

Театър „София“ излъчва „Парижката Света Богородица“ онлайн

Трупата ще отбележи Международния ден на театъра, 27 март, с подарък за зрителите (видео)

Калин Врачански и Симона Халачева като Квазимодо и Есмералда в „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева. Снимка: Театър „София“ - Театър „София“ излъчва „Парижката Света Богородица“ онлайн

Калин Врачански и Симона Халачева като Квазимодо и Есмералда в „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева. Снимка: Театър „София“

Както всички столични сцени, така и Театър „София“ ще бъде затворен на 27 март, Международния ден на театъра. Но трупата все пак ще отбележи празника – ще излъчат спектакъла „Парижката Света Богородица“ на Лилия Абаджиева безплатно в канала си в YouTube.

С премиера на 24 януари 2013 г., постановката е отличена с награда „Икар“ за майсторско техническо осъществяване.

Драматизацията на романа на Виктор Юго е на Димитър Стоянович, а сценографията – на Васил Абаджиев.

Публиката ще види Калин Врачански като Квазимодо, Симона Халачева като Есмералда и Пламен Манасиев като отец Клод Фроло. В останалите роли са Юли Малинов, Мартин Гяуров, Николай Антонов, Росен Белов, Николай Върбанов, Юлиян Рачков, Михаил Милчев, Валери Георгиев, Николай Димитров и други.

Америка за България

Записът, който ще бъде излъчен в петък, е направен на 3 април 2019 г., когато спектакълът е представен за последно пред зрители.

Излъчването започва в 19 ч. Видеозаписът ще остане активен за гледане в продължение на 48 часа.

Спектакълът не се препоръчва за лица под 14 години, отбелязват от театъра.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg