Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Книжарница в театъра (снимки)

Преди век „Ел Атенео Гранд Сплендид“ е сцена – днес посреща милион читатели годишно

През 2008-а г. „Ел Атенео Гранд Сплендид“ бе назована втората най-красива книжарница в света в класация на британския „Гардиън“.  - Книжарница в театъра (снимки)

През 2008-а г. „Ел Атенео Гранд Сплендид“ бе назована втората най-красива книжарница в света в класация на британския „Гардиън“.

В Барио Норте, Буенос Айрес има красивата книжарница на име „Ел Атенео Гранд Сплендид“. Тя се помещава в близо 100-годишната сграда на театър „Гранд Сплендид“, отворил за първи път врати през 1919-а. Сцената по-късно е трансформирана в кино преди, през 2000 г., да се превърне в книжарница, която ежегодно се посещава от над един милион души.

Сградата е проектирана първоначално от Перо и Торес Арменгол. За да се превърне от киносалон в книжарница, заслугата е на архитекта Фернандо Манцоне, който запазва много части от някогашния театър, включително сцената, балконите и дори червените завеси.

Из сградата има столове и кресла, в които посетителите могат да четат и разглеждат книги преди покупка. А зад някогашната сцена е издигнато и кафене.

През 2008-а г. „Ел Атенео Гранд Сплендид“ бе назована втората най-красива книжарница в света в класация на британския „Гардиън“. Това обаче не е чудно предвид фината ѝ декорация и атмосферата, която отпраща посетителите в класически театър от 20-те години на миналия век.

Предлагаме ви галерия от „Ел Атенео Гранд Сплендид“.

2

3

4

5

6

7

Buenos Aires  - 164

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах