СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Театърът с безплатни спектакли за ученици

Актьорите ще посещават училищата, за да представят изучавани произведения

В началото на всяка учебна година представители на училищата ще се информират за безплатните представления от сайтовете на театрите. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Театърът с безплатни спектакли за ученици

В началото на всяка учебна година представители на училищата ще се информират за безплатните представления от сайтовете на театрите. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Безплатно ще посещават някои театрални спектакли учениците от първи до десети клас, споразумяха се Министерствата на културата и на образованието. Документът бе подписан пред медиите в Народния театър „Иван Вазов“.

Училищата ще се информират за безплатните постановки от сайтовете на театрите в началото на всяка учебна година. След това учебните заведения (училища и детски градини) трябва да подадат заявка по програмата, която официално започва на 10 май.

„Целта е да се засили интересът на децата и учениците към българската идентичност, традиции, история и съвременни форми в областта на театралното, музикалното и танцовото изкуство“, обясняват от Министерството на образованието.

Румен Димитров посочи, че ползата за културата е в създаването на нова публика.

Всяка институция ще има бюджет по проекта от 2500 лв., но ако има по-голям интерес от страна на училищата, каузата може да се дофинансира, отбелязва министърът на образованието Красимир Вълчев.

Проектът е двустранен – актьорите ще посещават и училищата, за да представят изучавани в момента произведения.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90