VivaPay

Театралното сърце на Америка – Бродуей – остава затворено

Спектаклите се завръщат на сцена през септември

Театрите на Бродуей, Ню Йорк, са затворени от 12 март заради пандемията от коронавирус. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Театралното сърце на Америка – Бродуей – остава затворено

Театрите на Бродуей, Ню Йорк, са затворени от 12 март заради пандемията от коронавирус. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Театрите на Бродуей ще останат затворени поне до 6 септември, гласи съобщение в сайта на Бродуейската лига – организация, обединяваща повече от 700 собственици и продуценти на театри.

Залите в Ню Йорк затвориха на 12 март, веднага след като СЗО обяви пандемията. Все още не са известни датите на конкретните представления, но е уточнено, че могат да се връщат или подменят билети за всички заглавия, които са били планирани до 6 септември.

„Длъжни сме да гарантираме здравето и спокойствието на всеки, който идва в театъра – на сцената или пред нея – преди да възобновим спектаклите. Бродуейската лига работи в сътрудничество с театралните профсъюзи, правителството и здравни експерти, за да определи най-безопасния начин за рестартиране на театралната индустрия”, каза в изявление Шарлът Сейнт Мартин, президент на Бродуейската лига.

Към момента на затварянето на Бродуей в театрите на известната нюйоркска улица се играеха 31 продукции. Трупите репетираха нови 8 заглавия, чиито премиери бяха планирани за пролетта.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg