Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Театралното сърце на Америка – Бродуей – остава затворено

Спектаклите се завръщат на сцена през септември

Театрите на Бродуей, Ню Йорк, са затворени от 12 март заради пандемията от коронавирус. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Театралното сърце на Америка – Бродуей – остава затворено

Театрите на Бродуей, Ню Йорк, са затворени от 12 март заради пандемията от коронавирус. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Театрите на Бродуей ще останат затворени поне до 6 септември, гласи съобщение в сайта на Бродуейската лига – организация, обединяваща повече от 700 собственици и продуценти на театри.

Залите в Ню Йорк затвориха на 12 март, веднага след като СЗО обяви пандемията. Все още не са известни датите на конкретните представления, но е уточнено, че могат да се връщат или подменят билети за всички заглавия, които са били планирани до 6 септември.

„Длъжни сме да гарантираме здравето и спокойствието на всеки, който идва в театъра – на сцената или пред нея – преди да възобновим спектаклите. Бродуейската лига работи в сътрудничество с театралните профсъюзи, правителството и здравни експерти, за да определи най-безопасния начин за рестартиране на театралната индустрия”, каза в изявление Шарлът Сейнт Мартин, президент на Бродуейската лига.

Към момента на затварянето на Бродуей в театрите на известната нюйоркска улица се играеха 31 продукции. Трупите репетираха нови 8 заглавия, чиито премиери бяха планирани за пролетта.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах