Театралното сърце на Америка – Бродуей – остава затворено

Спектаклите се завръщат на сцена през септември

Театрите на Бродуей, Ню Йорк, са затворени от 12 март заради пандемията от коронавирус. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Театралното сърце на Америка – Бродуей – остава затворено

Театрите на Бродуей, Ню Йорк, са затворени от 12 март заради пандемията от коронавирус. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Театрите на Бродуей ще останат затворени поне до 6 септември, гласи съобщение в сайта на Бродуейската лига – организация, обединяваща повече от 700 собственици и продуценти на театри.

Залите в Ню Йорк затвориха на 12 март, веднага след като СЗО обяви пандемията. Все още не са известни датите на конкретните представления, но е уточнено, че могат да се връщат или подменят билети за всички заглавия, които са били планирани до 6 септември.

„Длъжни сме да гарантираме здравето и спокойствието на всеки, който идва в театъра – на сцената или пред нея – преди да възобновим спектаклите. Бродуейската лига работи в сътрудничество с театралните профсъюзи, правителството и здравни експерти, за да определи най-безопасния начин за рестартиране на театралната индустрия”, каза в изявление Шарлът Сейнт Мартин, президент на Бродуейската лига.

Към момента на затварянето на Бродуей в театрите на известната нюйоркска улица се играеха 31 продукции. Трупите репетираха нови 8 заглавия, чиито премиери бяха планирани за пролетта.

Америка за България

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах