Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Течният джаз дух на Грегъри Портър в НДК

Грегъри Портър започва кариерата си като пеещ готвач в Бруклински ресторант.  - Течният джаз дух на Грегъри Портър в НДК

Грегъри Портър започва кариерата си като пеещ готвач в Бруклински ресторант.

Музика от най-добрия джаз албум за 2014-а ще звучи на 18 ноември в Зала 3 на НДК. Ще го достави създателят му – американският изпълнител Грегъри Портър заедно със своя бенд. Певецът идва по покана на Reel Feel за петата годишнина на концертната платформа.

Портър започва кариерата си като пеещ готвач в Бруклински ресторант. Изявявал се основно зад печката, но и излизал пред хората, за да им поднесе и гозба от джаз, соул, ритъм енд блус и госпъл. По-известен става след издаването на своя първи албум през 2010-а Water.

В НДК Грегъри Портър ще изпълни парчета основно от Liquid Spirit (Течен дух), който му донесе „Грами” за най-добър джаз албум миналата година.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС