VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тед Кочев отново в България, заедно с целия си живот

Режисьорът представя мемоарна книга у нас

Остроумни и без свян, мемоарите на Тед Кочев са разказ за живота и занаята.  - Тед Кочев отново в България, заедно с целия си живот

Остроумни и без свян, мемоарите на Тед Кочев са разказ за живота и занаята.

Канадският режисьор от български произход Тед Кочев се завръща у нас за среща с почитателите си. За разлика от гостуването си на „София филм фест“ миналата година, сега Кочев ще ни представи лично и автобиографичната си книга: „Моят живот в киното: Режисьорска версия“.

Остроумни и без свян, мемоарите му са разказ за живота и занаята, за работата със звезди като Грегъри Пек, Ингрид Бергман, Силвестър Сталоун и Джейн Фонда. И, разбира се, за клопките на славата.

Тед Кочев ще се срещне с почитателите си в България на 11 август, от 19 часа, в градината на Bookies, ул. „Доспат“ 37.

Роден в Торонто от родители българи, изживял трудно и бедно детство, а сетне снимал филми за Би Би Си във Великобритания, участвал в кинофестивалите във Венеция и Кан, носител на „Златна мечка“ от Берлин и номиниран за „Оскар“ за сценария на „Обучението на Дуди Кравиц“ (1974), станал популярен и у нас с първия филм за Рамбо „Първа кръв“ (1982) и „Уикендът на Барни“ (1989)… Кочев бе в България през март миналата година. Тогава той получи Наградата на София, орден „Златен век“, а обяви и че ще кандидатства за българско гражданство.

„Моят живот в киното: Режисьорска версия” на Тед Кочев предстои да излезе със знака на „Колибри“, в библиотеката им „Амаркорд“, посветена на някои от най-големите фигури в световното кино.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg