Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тед Кочев преподава в НАТФИЗ

Режисьорът със „Златен век“ пожела да снима филм в България

Вежди Рашидов потвърди, че Тед Кочев ще получи българско гражданство. - Тед Кочев преподава в НАТФИЗ

Вежди Рашидов потвърди, че Тед Кочев ще получи българско гражданство.

Тед Кочев потвърди желанието си да снима филм в България – посветен на спасяването на българските евреи. Той заяви това след като холивудският режисьор получи „Златен век“ – звезда на церемония в Министерството на културата, съобщиха оттам. От думите на Кочев, роден в Канада в българско семейство, стана ясно още, че той иска и да преподава на младите студенти по кино в НАТФИЗ.

И друго от желанията на Тед Кочев ще стане реалност – министърът на културата Вежди Рашидов вече е разговарял с колегата си в правителството Ивайло Калфин и режисьорът ще получи българско гражданство. Документът вече е изпратен до Министерството на правосъдието.

„Имам много награди, но тази е най-хубавата – от моите хора, от България!“, заяви Кочев, цитиран от ведомството.

В четвъртък вечер, на откриването на ХХ София Филм Фест, режисьорът получи Наградата на София и просълзен запя българска песен от детството си.

Вижте още: СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗАПОЧНА СЪС СЪЛЗИ И АПЛОДИСМЕНТИ

Сега в рамките на програмата на фестивала предстои и ретроспектива с неговите филми. От 12 часа в събота Кочев ще се срещне за разговор и автограф и със своите почитатели в Дома на киното.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg