Тед Кочев подкрепи защитниците на Пирин: Не се предавайте! (видео)

Трябва да сме щастливи, че по света все още има места като Пирин, недокоснати от човешка ръка, казва режисьорът

„На добър час в това благородно дело за защита на Пирин! Дано гласовете ви бъдат чути!“, обръща се към протестиращите в подкрепа на Пирин Тед Кочев. Снимка: Стопкадър от видеото - Тед Кочев подкрепи защитниците на Пирин: Не се предавайте! (видео)

„На добър час в това благородно дело за защита на Пирин! Дано гласовете ви бъдат чути!“, обръща се към протестиращите в подкрепа на Пирин Тед Кочев. Снимка: Стопкадър от видеото

Тед Кочев публикува във Фейсбук видео в подкрепа на протеста за запазване на природата на Пирин. Клипът е озаглавен „Сговорна дружина планина повдига“.

Режисьорът на „Рамбо: Първа кръв“, който от дълги години живее в Канада, заявява, че е видял много ски курорти и смята, че веднъж унищожена, природата остава унищожена завинаги. Кочев споделя, че всички трябва да се чувстваме щастливи, че по света все още има места като Пирин, „недокоснати от човешка ръка“.

Предлагаме ви пълния текст на посланието на Тед Кочев:

„Скъпи българи!

Америка за България

Казвам се Тед Кочев, аз съм режисьор и българин. Веднага, щом разбрах за това, което става в момента в България, реших да запиша това послание, за да изразя моята подкрепа за всички, които се борите за Пирин. Поздравявам и адмирирам вашата готовност и смелост – и всички трябва да се чувстваме много щастливи, че все още има места по света като Пирин, недокоснати от човешка ръка. 

Аз живея на тази земя от дълго време и съм видял много ски курорти. С болка мога да ви кажа, че веднъж унищожена, природата остава унищожена завинаги, завинаги! Цялата тази красота може да изчезне – и като всичко красиво в живота, трябва да се пази. 

На добър час в това благородно дело за защита на Пирин! Дано гласовете ви бъдат чути!

Не се предавайте! Не се предавайте!

Bookshop 300×250 3

Сърдечни поздрави!

Тед“

Bookshop 728×90