Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тед Търнър – хуманист № 1 според независимото кино

Тед Търнър е собственик на телевизия  CNN и сред най-щедрите в света филантропи. - Тед Търнър – хуманист № 1 според независимото кино

Тед Търнър е собственик на телевизия CNN и сред най-щедрите в света филантропи.

В САЩ медийните магнати даряват, а у нас медийните „магнати“ биват дарявани… от държавата. 

Неправителствената организация „Филм индипендънт”, подкрепяща независимото кино, ще даде първата по рода си награда за хуманност на американския медиен магнат Тед Търнър. Собственикът на CNN е и председател на борда на директорите на фондацията на Обединените нации, на която той дарява историческата сума от 1 милиард долара.

Наградата за човечност на „Филм индипендънт” ще отдава значимото на най-големите дарители от света на киното и телевизията.

„Филм индипендънт” от дълги години подкрепя филми и автори, които подпомагат хуманитарни каузи. „Ние вярваме в силата на визуалното разказване на истории, които помагат на света да се превърне в по-добро място за живеене. С тази награда ние целим да разпознаем индивидуалистите в областта на киното и телевизията, които освен творци, са и хора с големи души“, споделя Джош Уелш – президент на фондация „Филм индипендънт“. „Не може да си представим по-подходящ от Тед Търнър за пръв получател на новоучредената ни награда“, твърди Уелш.

Бившият съпруг на легендарната актриса Джейн Фонда ще получи отличието си на 12 юни.

Тед Търнър е сред най-щедрите филантропи в света. Неговата фондация „Търнър“ е основана през 1990 г. за опазване на климата, околната среда, човешкото здраве, дивата природа, качеството на въздуха и водата.

Друга негова фондация – „Капитан Планета“, има за цел да образова децата как да променят сами живота и здравето на своите общности.

Търнър дарява огромни суми още за застрашени животински видове и срещу заплахата от ядрени, химически и биологични оръжия.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС