Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Теди Москов и неговите внуци от сем. Симпатичкови

Писателката Рада Москова написа книга за правнучетата си

Рада Москова. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Теди Москов и неговите внуци от сем. Симпатичкови

Рада Москова. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Семейство Симпатичкови и техните две дъщери са героите на най-новата книга на известната българска писателка Рада Москова, съобщиха от издателство „Нике“. Книжката, илюстрирана от Мила Янева-Табакова, е вдъхновена и посветена на двете правнучки на Рада Москова – Калина и Самуила, внучки на режисьора Теди Москов и съпругата му Мая Новоселска.

Всяка пейка ли е автобусна спирка, как една сврака може да се превърне в герой, какво прави кучето, когато изгуби името си и още много любопитни и магически истории очакват малките читатели в приключенията на Симпатичкови.

Книгата ще бъде представена на 26 септември в „Кино Кабана“ в парка на НДК от 17 часа. Мая Новоселска ще прочете откъси от нея под музикалния акомпанимент на Георги Попов и Светослав Миланов.

Рада Москова е сценарист на един от най-обичаните детски български филми „Куче в чекмедже“. Нейното творчество включва още множество сценарии за детски филми и детски книги. Носителка е на националната литературна награда „Димитър Димов“ за 2005 г. и на Националната литературна награда „Дора Габе“ за 2013 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg