POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Теди Москов кани публика на сцената в Народния театър

Снежина Петрова, Никола Додов и Стоян Алексиев в "Каквато ти ме искаш". - Теди Москов кани публика на сцената в Народния театър

Снежина Петрова, Никола Додов и Стоян Алексиев в "Каквато ти ме искаш".

Един от редките случаи да се разположи на сцената по време на представление ще получи публиката в Народния театър. Ексцентричната покана е от Теди Москов за 10 октомври, когато е премиерата на новата му постановка „Каквато ти ме искаш“ по Луиджи Пирандело. Това обаче не е първият случай, когато зрителят гледа директно от сцената – преди него го е правил Иван Добчев през 90-те.

Авторският спектакъл на Теди Москов е за маските, които в търсене на себе си всеки избира да носи или не. Надянати веднъж, маските ни придават автентична същност – режисьорът обаче се пита дали такава съществува, или сме изцяло подвластни на това къде сме очаквани, приемани и обичани.

Действието в представлението се развива около Непознатата, в чийто образ влиза Снежина Петрова. Тя гради живота си от нулата в дома на писателя Салтер (Стоян Алексиев) и дъщеря му Моп (Илиана Коджабашева), които не знаят почти нищо за нейното минало. Една вечер неочаквано се появява непознат мъж. Той твърди, че е приятел на Непознатата от детинство и й предлага да се върне към своя предишен живот – при съпруга си и наследството. По думите на госта войната я е принудила да избяга от ужасите в Берлин.

Пиесата на Пирандело е преведена от Ернестина Шинова. Сценографията е на Чавдар Гюзелев, костюмите на Свила Величкова, а музиката на Антони Дончев.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg