Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Теди Москов представя „Редки тъпанари“ в София

Новият спектакъл на режисьора гостува в театър „Сълза и смях“

В „Редки тъпанари“ на Теди Москов ще видим днешна България – бедна, крадлива и за много хора безперспективна. Снимка: БГНЕС - Теди Москов представя „Редки тъпанари“ в София

В „Редки тъпанари“ на Теди Москов ще видим днешна България – бедна, крадлива и за много хора безперспективна. Снимка: БГНЕС

Новият спектакъл на Теди Москов, „Редки тъпанари“ – поставен в Русенския театър, гостува в София. На 7 юни трагикомедията, вдъхновена от филма „Неизвестни извършители“ на Марио Моничели, ще има две представления в „Сълза и смях“ за една вечер – от 19 и от 21 ч.

Сюжетът разказва за трогателните опити на група крадци (некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кинооператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец) да оберат заложна къща. Фрапиращо непрофесионални, те са абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се захванали.

„Ще го харесат хора, които не смятат хумора за нещо низше – каза преди дни Москов в интервю за „Труд“. – Но и не смятат хумора, заливащ ни от телевизиите, за нещо висше. Артистите, с които работих, са изключителни професионалисти и „твърде известни извършители“. Елате да ги гледате, дори и да не харесвате мен!“

Из „Редки тъпанари“. Снимка: Драматичен театър „Сава Огнянов“, Русе

В спектакъла, чиято премиера в Русе бе на 24 май, играят Мая Новоселска, Йосиф Шамли, Явор Бахаров, Александър Сано, Роберт Янакиев, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров.

Сценографията и костюмите са на Виолета Радкова, а музиката – на Пламен Мирчев-Мирона. Сценичната версия по филма на Моничели (1958) е написана от Москов и Симон Шварц, „така че да я доближим до ситуацията в днешна България – бедна, крадлива и безперспективна за много хора“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg