СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Теди Москов прибра „Аскеера“ при „Икара“

Теди Москов тази година взе 2 награди за едно представление - "Професия Лъжец". - Теди Москов прибра „Аскеера“ при „Икара“

Теди Москов тази година взе 2 награди за едно представление - "Професия Лъжец".

След „Икара“, Теди Москов прибра и „Аскеера“. И първия път, и втория той получи награда за постановката „Професия Лъжец“ на сцената на Варненския куклен театър. Москов получи статуетката на церемония във Военния театър.

„Сега, понеже е празник на българската писменост, ще изпълня нещо по стара традиция от времето на хан Крум – наздраве! – пошегува се Теди от сцената. – Израсъл съм в театъра, майка ми беше лекар в Младежкия, мен ме беше страх да стоя сам вкъщи, та от дете знам от всички тъпи, до всички хубави пиеси. Благодаря за шанса да бъда пръв на едно друго място, което е най-важното за мен – имах честта да бъда в първия випуск на Юлия Огнянова във ВИТФИЗ (НАТФИЗ) заедно с Лео Капон“.

„Професия Лъжец“ бе обявен за най-добро представление на наградите „Икар“. „Аскеерът“ за най-добър спектакъл обаче отиде в Габрово – за постановката на Петринел Гочев „Ромео и Жулиета“. 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС