Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Теди Москов в Би Ти Ви: Къде е уволнената репортерка от Рим?

Изключително много  ме изнервя нашият балкански манталитет, твърди Теди Москов. - Теди Москов в Би Ти Ви: Къде е уволнената репортерка от Рим?

Изключително много ме изнервя нашият балкански манталитет, твърди Теди Москов.

„Къде е блестящата репортерка от Рим и Брюксел?“, попита Теди Москов в студиото на Би Ти Ви в неделя сутринта. Режисьорът разкри, че майка му Рада Москова, която бе до него в телевизията, го е помолила преди интервюто да не задава този въпрос, но Теди въпреки това го направи.

Репортерката Антоанета Николова бе уволнена от ръководството на Би Ти Ви в края на май. Причина за отстраняването й според медията е „незадоволителната работа на Николова като кореспондент“. Според самата нея обаче повод за уволнението й е новина, подготвена за отменена среща между премиера Пламен Орешарски и италианския му колега Матео Ренци. В писмо до медиите Николова обясни, че информацията й е можела да попречи на предварителна уговорка за гостуване на Орешарски в Би Ти Ви.

Според Рада Москова неспособността на българите да общуват един с друг е на всички нива – както в политиката, така и между роднини и между съседи в една кооперация: „Това се дължи може би на кавгаджийския-крамолен ген, който имаме“.

Москова заяви, че хората у нас са изключително изнервени, защото търпението им се изчерпва.

„Когато работя, ме изнервя изключително много нашият балкански манталитет, не мога да го нарека български, – продължи Теди Москов. – Напоследък крещя доста – и на актьори, и на приятели, и на жена, и на дете. Просто не са свикнали да полагат максимум усилия. То е и въпрос на самоуважение – всеки професионалист, ако уважава себе си, трябва да идва подготвен на работа“.

Москов получи „Аскеер 2014“ за последната си постановка „Професия лъжец“. Но според него в родните театрални среди няма абсолютно никаква обективност: „Има дълбоки преплитания – на този си му казал нещо, оня пък ти отвърнал, на другия си му харесал представленията, на трети – не…“

„И все пак в тези награди има нещо хубаво, защото се произнася общественото мнение, – допълни майка му. – Аз не държа на никакви награди. Дълготрайността на едно произведение е важна“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90