Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Теди Москов, върни се в театъра!

„Улицата на живо“ открива Есенния салон на изкуствата в Пловдив

Теди Москов слиза от сцената след спектакъла  „Улицата“ в НДК. Снимка: Румен Добрев - Теди Москов, върни се в театъра!

Теди Москов слиза от сцената след спектакъла „Улицата“ в НДК. Снимка: Румен Добрев

Последният спектакъл на Теди Москов в театъра – „Улицата на живо“, ще открие Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Началото на форума е на 5 септември, а мястото – Античния театър под тепетата. 

При появата си в зала 1 на НДК предизвика носталгията на десетки хиляди българи към тв шоуто „Улицата“, създавано от Москов за БНТ, както и към мечтите за бъдещето от 90-те. Мултимедийният спектакъл показа на екран някои от знаковите скечове в историята на шоуто, много от тях актьорите изиграха на живо, а трети бяха създадени специално за това представление. Много от героите от старата „Улица“ се появиха и в новата – за съжаление без Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов и Камен Донев, които днес играят солово или в други комедийни формации. Но публиката в зала 1 аплодира дълго Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Тончо Токмакчиев и останалите. И най-вече режисьора, разбира се.

Иска ни се Теди Москов да остане верен на непостоянния си характер и да се върне в театъра. Чакат го на много сцени, включително и на най-новата – Театър „Крикор Азарян“. Неговото въображение и живи метафори предизвикват възхищение и смях – понякога жизнерадостен, друг път тъжен или саркастичен – нюанси, все по-редки в драмата. От липсата на Теди Москов ще пострада и самият театър – заради влиянието, което режисьорът оказва върху средата, в която работи. И заради невидимата сила в неговото изкуство, която ни влече и връща към забравените ценности на обществото.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg