Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Тефтерчето на Левски за всеки гост на европредседателството

Тефтерчето на Васил Левски. Снимка: БГНЕС - Тефтерчето на Левски за всеки гост на европредседателството

Тефтерчето на Васил Левски. Снимка: БГНЕС

Риторичният въпрос „Народе????“ на Васил Левски ще достигне до всички министри от държавите членки на ЕС, посланици и официални гости по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Подаръкът ще бъде от Министерството на културата. Тефтерчето няма да бъде от хартия, а в дигитален вариант.

Новината бе оповестена по време на заключително събитие на Националния инициативен комитет за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски в сряда от директора на дирекция „Международни и регионални дейности“ в Министерството на културата доц. д-р Венцислав Велев. В събитието участваха също зам.-министърът на културата Румен Димитров, заместник-председателите на комитета – председателят на Изпълнителното бюро на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев и кметовете на Ловеч и Карлово – Корнелия Маринова и д-р Емил Кабаиванов. Министърът на културата Боил Банов е председател на комитета.

Васил Василев съобщи, че подготвена от комитета изложба за живота и делото на Васил Левски ще бъде предоставена на всички български училища в чужбина.

Министерството на културата организира отбелязването на още два юбилея през 2018-а – 170-годишнината от рождението на Христо Ботев и 140 години от Освобождението на България.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах